Fie că dorești să-ți reîmprospătezi într-un mod simplu o cameră, fie că vrei să începi de la zero cu amenajarea interioară, găsirea celui mai bun stil de design interior trebuie să se potrivească casei, stilului de viață și gusturilor tale.
Ce înseamnă stilul contemporan?La un moment dat, probabil a existat o perioadă în care cu toții am confundat designul interior modern cu stilul contemporan și, deși împărtășesc similitudini, designul interior contemporan are propriul limbaj definitoriu. Stilul de decorare contemporan este clasic, dar complet actual și atemporal, datorită unei abordări ușoare, de rezervă, pentru a se asigura că nu se va simți niciodată demodat.
În timp ce decorul modern se poate simți rece, limitativ și extrem de minimalist, stilul contemporan creează o atmosferă calmantă și reconfortantă, fiind condimentat cu elemente arhitecturale, detalii decorative, piese cu puternic impact vizual și o paletă de culori concisă pentru a oferi căldură și rafinament spațiului. Simplitatea, liniile curate, jocurile pe textură și drama liniștită sunt fundamentale pentru a obține o casă în stil contemporan perfect echilibrată.
Cum creezi stilul contemporan?Iată o prezentare rapidă a detaliilor arhitecturale pe care vei dori să le evidențiezi pentru a-ți injecta casa fără prea mare efort cu personalitatea stilului contemporan:
- Pentru o cameră de zi în stil contemporan, alege o podea clasică din lemn și evidențiază-i caracterul organic cu covoare simple în model sau care prezintă forme geometrice.
- Alege corpuri de iluminat simple, dar care pun în evidență eficient decorul contemporan și caracteristicile arhitecturale ale pieselor de mobilier.
- Completează aspectul cu un mix din metal, piatră și sticlă opacă sau transparentă.
- Folosește elemente structurale, cum ar fi mulajul, pereții din cărămidă și țevile expuse la vedere, pentru un plus de caracter într-o cameră altfel simplă.
Când vine vorba de designul interior contemporan, mai puțin înseamnă întotdeauna mai mult. Alege canapele în stil contemporan care impresionează și invită la discuții, rămânând în același timp discrete, cu siluete netede, curate, geometrice și linii drepte. Gândește-te la nuanțe și finisaje solide, materiale naturale și suprafețe neîmpodobite.
Pentru piesele tapițate într-o cameră de zi contemporană, optează pentru o alegere neutră în configurații naturale texturate, cum ar fi lână, bumbac, in, mătase și iută, și adu pete de culoare cu pături și perne care se îndepărtează de imprimeuri puternice prin modele curate și concise așa cum ar trebui să fie și starea de spirit pe care ar trebui să te fixezi.
FEELLS.COM, UN SPAȚIU CARE TRĂIEȘTE PRIN TINE