Sporiți-Vă Endorfinele În Mod Natural

  • Duminică, 19 Septembrie 2021
  • Diverse

Sporiți-Vă Endorfinele În Mod Natural

 

Endorfinele sunt hormonul natural „bine-simțit” al organismului. Ele sunt eliberate de glanda pituitară în corp. Hormonul reduce stresul, ajută la gestionarea durerii și mărește fericirea. Sunt un opioid natural și emite un sentiment euforic. Acesta este principalul motiv pentru care mulți devin dependenți de lucruri care pot elibera endorfine - cu toate acestea, în acest caz, ne referim la lucruri bune. Există multe modalități prin care vă puteți crește eliberarea de endorfină și vă puteți simți bine mai des. Am compilat o listă de moduri naturale în care puteți face acest lucru. Să te simți bine este important și la fel de important și pentru mintea ta, așa că urmează câteva dintre călătoriile noastre și pornește acele endorfine!

Exercițiu

A fost studiat ani de zile înainte de a realiza că exercițiul eliberează endorfine. Atât de mult încât profesioniștii vor prescrie deseori exerciții fizice celor care suferă de depresie și anxietate. S-a dovedit că exercițiile fizice au capacitatea de a acționa în același mod ca și unele antidepresive. ai auzit vreodată de „alergători înalți?” Ei bine, acest lucru se datorează eliberării endorfinelor, un alt motiv pentru care oamenii devin atât de dependenți de exerciții fizice. Odată ce vă exersați în mod regulat, vă dați seama de modul în care vă ridică starea de spirit, astfel oamenii devin dependenți și se simt în jos atunci când nu exercită pentru perioade lungi de timp. Rămâi în formă înțelept, dar și mental!

Razand

Beneficiile pentru sănătate ale râsului și zâmbetului nu sunt doar incredibil de fascinante, ci și interesante de aflat. S-a dovedit că râsul crește eliberarea de endorfine și are multiple beneficii pentru sănătate. De fapt, chiar și zâmbetul poate spori eliberarea. Copiii râd de 300 de ori pe zi, în timp ce adulții râd aproximativ de 5 ori pe zi. Râsul vă poate stimula, de asemenea, energia, reduce hormonii stresului, poate crește funcția imunitară și dă doar un sentiment de bunăstare generală.

Dând

Deși nu există încă atât de multe cercetări cu privire la acest aspect, se crede că actul de a oferi activează centrele de plăcere din creier și, la rândul său, poate elibera endorfine. Acesta este un mod minunat de a te simți bine - ajutându-i pe ceilalți și pe cei care au nevoie. Ajutarea altora te poate ajuta, de fapt. Aceasta este o inițiativă excelentă și atunci când vă simțiți în jos pentru a vă ridica pur și simplu și a face ceva bun.

Mirosuri

Aromele au capacitatea de a vă ridica starea de spirit, acesta este motivul din spatele aromoterapiei. Vanilia și lavanda sunt două parfumuri grozave care pot crește producția de endorfine. Vanilia eliberează endorfine reduce anxietatea, iar pentru cei cu depresie - simptome scăzute. Același lucru este valabil și pentru lavandă, s-a dovedit că reduce stresul, simptomele depresive, dar și combate insomnia. Aceste parfumuri pot fi încorporate în viața de zi cu zi prin lumânări sau punând uleiuri esențiale pe încheieturi sau chiar adăugând ulei esențial în baie. Este o componentă minusculă care vă va ajuta să eliberați endorfină și să vă schimbați perspectiva.

Mâncare picantă

Cei cărora le place o mică lovitură în feluri de mâncare descoperă că obțin o anumită satisfacție din condiment. Alimentele picante precum ardeii iute, ardeii și alte componente picante activează o senzație de durere în gură care, la rândul său, determină endorfine. Nu am exagera cu mâncarea picantă acum, știm cu toții rezultatul acesteia.