Solutii reale pentru buze crapate

Oricine se confrunta in zilele noastre cel putin o data in viata cu problema buzelor crapate. Nu este nici cel mai ingrijorator aspect care ti se poate intampla pe parcursul unei zile sau a unui sezon, dar nici unul care poate fi intotdeauna trecut cu vederea.

Buzele crapate pot ascunde o serie de factori si dezechilibre sau lipsuri ale corpului, cat si anumite intolerante.

In plus, cu siguranta nu e deloc confortabil atunci cand uscaciunea buzelor este asociata cu buzele crapate si cu usturime. Asadar, astazi iti vom dezvalui ce secrete ascund buzele crapate si ce pot face sa reduci partial sau complet acest aspect.

  

In termeni de sanatate, buzele crapate ascund in principal doua lucruri. Primul este lipsa de apa din organism, iar cel de-al doilea reprezinta carenta sau lipsa de fier.

Lipsa de apa in organism se va resimti nu doar la nivelul buzelor, ci la nivelul intregului corp. De aceea, poti preveni craparea buzelor printr-un consum mai ridicat de lichide si cu precadere apa, deoarece aceasta contine toate mineralele de care are corpul nevoie.

Lipsurile vitaminoase actioneaza de asemenea divers, asupra organismului. Iar lipsa de fier duce la uscarea buzelor, la lipsa de vlaga etc. Daca ai carente vitaminoase sau daca in urma unor analize s-a constatat ca suferi de o lipsa de fier, poti apela la o serie de vitamine care contin o doza optima. Respectand aceste doua aspecte, vei reduce semnificativ incidenta buzelor uscate.

 

De asemenea, daca buzele tale se usuca din cauza vremii sau poate chiar a unor geluri de curatare, poti apela la produsele cosmetice pentru a reduce acest fapt.

Poti apela la un balsam si/sau un tratament extrem de hranitor de tipul celor de la Secom, Femino Help etc. De asemenea, poti combina solutia tratament cu balsamul de buze, aplicandu-le pe ambele la un interval scurt de timp, chiar si de mai multe ori pe zi.

Totodata poti apela si la o masca de buze sau mai poti apela la diferite ingrediente din bucatarie. De exemplu, iti poti creea o masca de buze din ulei de masline, ulei de cocos si capsuni sau banane, sau poti apela la miere.