Situri UNESCO din Franța pe care trebuie sa le vezi

  • Miercuri, 21 Aprilie 2021
  • Turism
Situri UNESCO din Franța pe care trebuie sa le vezi Situri UNESCO din Franța pe care trebuie sa le vezi

Franța este o destinație turistică bine-cunoscută în Europa. Mulți vizitatori vin să vadă Turnul Eiffel, să înoate pe Coasta de Azur sau să guste unele dintre renumitele specialități franceze. Cu toate acestea, dacă se limitează la această listă, pierd mult.

Franța este a patra în lume, chiar în spatele Italiei, Chinei și Spaniei, în ceea ce privește numărul siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO. La urma urmei, această țară are 45 de proprietăți UNESCO și totuși multe dintre ele sunt complet neglijate de turiști. În cele din urmă, verificați harta uriașă din partea de jos pentru a verifica toate locurile care fac parte din UNESCO în Franța!

Catedrala Chartres

Chartres este un oraș istoric din Franța, în centrul-Val de Loire, departamentul Eure-et-Loir. Se află pe un mic deal stâncos de pe malul stâng al râului Eure, într-o câmpie fertilă, la aproximativ 90 km sud-vest de Paris.

Este una dintre cele mai importante și mai bine documentate catedrale din Europa. Și, de asemenea, una dintre cele mai mari catedrale gotice dedicate Fecioarei Maria din secolele XII și XIII.

Data înscrierii: 1979

Grote decorate din Valea Vézère

În valea râului Vézère din sudul Franței, există 147 de situri preistorice din perioada paleolitică și 25 de peșteri cu picturi. Cea mai faimoasă dintre acestea este Peștera Lascaux, care a fost descoperită în 1940 și care are o mare importanță pentru studiul artei epocii de piatră.

Pe pereții săi sunt afișate scene de vânătoare cu până la 100 de animale, care sunt remarcabile prin detalii, culori și design realist.

Data înscrierii: 1979

Mont-Saint-Michel și Golful său

Insula puternică Mont Saint Michel este una dintre cele mai importante atracții din vestul Franței. Limita imaginară a Normandiei și Bretaniei este un miracol și unul dintre cele mai iconice locuri din Franța.

Turnurile gotice subțiri, împreună cu zidurile masive, se ridică dramatic din mare. În ciuda aglomerației turistice, vă veți simți în continuare ca și când v-ați fi mutat înapoi în Evul Mediu.

Data înscrierii: 1979

Palatul și Parcul Versailles

Versailles este o perlă arhitecturală a Franței! Castelul Versailles, nu departe de capitala franceză a Parisului, a fost construit pe vremea puterii regale supreme, un simbol al monarhiei absolutiste și un exemplu de arhitectură clasicistă.

Până la Revoluția franceză din 1789, a fost sediul curții regale și a guvernului francez. Multe palate și castele din alte țări au fost construite cu scopul de a se potrivi cu o astfel de frumusețe, dar nu au reușit-o niciodată.

Data înscrierii: 1979

Vézelay, Biserică și Deal

Abația benedictină din Vézelay a fost fondată în secolul al IX-lea. După ce a primit moaștele Sfintei Maria Magdalena, a devenit un important loc de pelerinaj.

În 1190, regele Filip al II-lea și Richard Inima de Leu s-au întâlnit aici pentru a pleca împreună pentru a treia cruciadă. Bazilica Sainte-Marie-Madeleine din secolul al XII-lea este o capodoperă a artei și arhitecturii romanice din Burgundia.

Data înscrierii: 1979

Catedrala Amiens

Amiens este orașul Jules Verne. În nordul Franței, în valea râului Somme se află orașul Amiens, care a suferit mult în trecut.

În 1918 a fost bombardat foarte intens în timpul războiului și în 1940, artileria a nivelat cea mai mare parte a centrului său antic. Din acest motiv, veți găsi un memorial de război după altul, dar Amiens oferă multe mai multe de văzut. Imensa catedrala Notre-Dame a supraviețuit în mod miraculos distrugerii și bombardamentelor orașului în timpul primului și al doilea război mondial, care astăzi este principalul motiv pentru a vizita Amiens.

Data înscrierii: 1981

Mănăstirea cisterciană din Fontenay

Centrul Franței găzduiește cea mai veche mănăstire cisterciană din țară - Abbaye de Fontenay . A fost fondată în 1118 de Sfântul Bernard de Clairvaux și numită după izvorul local care curge prin valea împădurită.

La începutul secolului al XX-lea, întregul complex mănăstirii a fost reconstruit după aspectul său original medieval. Mănăstirea este foarte populară printre turiști, situl Patrimoniului Mondial UNESCO și un frumos monument din Evul Mediu.

Data înscrierii: 1981