Simptomele sarcinii in primele zile: 3 semne care apar inainte de intarzierea menstruala

Stiind care sunt primele simptome ale sarcinii, poate fi decisiv pentru a afla daca astepti sau nu un copil. In plus fata de semnele clasice ale sarcinii, cum ar fi ameteli si dureri de spate, exista trei simptome care apar chiar inainte ca menstruatia sa intarzie.

Am vorbit cu expertii pe aceasta tema, care ne-au spus care sunt acesti indicatori. Priviti mai jos ce ne-au spus.

Intr-o sarcina, schimbarile din corpul dvs. incep din momentul conceptiei. Si chiar daca este prea devreme pentru un test de sarcina si fara ca perioada menstruala sa intarzie, semnalele corpului dvs. va pot ghida suspiciunile. Acordati atentie acestor trei simptome de sarcina in primele zile:

Care sunt simptomele de la inceputul sarcinii?

Dureri de san

Potrivit expertilor, principalul simptom al sarcinii prezente in primele cateva saptamani este sensibilitatea sanilor.

Cauzata de fluctuatiile hormonale rezultate in urma fertilizarii, aceasta inflamatie a glandelor mamare poate fi simtita numai la nivelul mamelonului sau intregul san.

Sangerare

Acestia scot in evidenta un alt simptom comun la inceputul sarcinii, chiar inainte de intarzierea menstruala „Unii pacienti raporteaza o sangerare minima in ciclul de implantare a embrionilor, care pot sa apara in pana la 15 zile dupa fertilizare”, explica specialistii. Sangerarea apare din cauza implantarii ovulului fertilizat in uter si nu trebuie sa va faceti griji.

Cantitatea de sange este de obicei atat de mica, incat multe femei o confunda cu aparitia menstruatiei.

Sindromul premenstrual?

Expertii explica, de asemenea, ca unii pacienti experimenteaza simptome similare cu cele ale sindromului premenstrual (PMS), dar mai intense, cum sunt simptomele sarcinii in primele zile inainte de intarzierea menstruala.

Cele mai frecvente semne din aceasta faza sunt colici, retentia de lichide si durerile de cap. „Acest lucru face ca multe femei sa creada ca le vine menstruatia, cand, de fapt, sunt insarcinate”, adauga ei.