Simptomele sarcinii: Ce trebuie să urmăriți

  • Luni, 23 Ianuarie 2023
  • Familie
  • Publicat de
Simptomele sarcinii: Ce trebuie să urmăriți Simptomele sarcinii: Ce trebuie să urmăriți

Dacă ați încercat să concepeți, poate vă întrebați dacă încep să apară semnele de sarcină. În timp ce multe simptome pot fi asociate cu începutul sarcinii, este important să rețineți că nu toate aceste simptome sunt un indiciu al sarcinii și ar putea fi cauzate de alți factori.

Pentru a vă ajuta să determinați dacă este posibil să fiți însărcinată, haideți să analizăm câteva dintre simptomele timpurii comune ale sarcinii, dar si simptome mai putin cunoscute cum ar fi: durerile de cap, de spate, candidoza sau diareea in sarcina.

Lipsa menstruației 

Unul dintre cele mai comune semne timpurii de sarcină este lipsa menstruației. Acest lucru nu înseamnă întotdeauna că ești însărcinată; totuși, ar putea indica faptul că organismul tău s-ar putea să se pregătească pentru un copil. Este important de reținut că, în unele cazuri, femeile au raportat că au avut perioade regulate și în timpul sarcinii. Dacă menstruația este întârziată și ați avut recent relații sexuale neprotejate, este recomandat să faceți un test de sarcină doar pentru a vă asigura. 

Oboseală 

Oboseala poate fi, de asemenea, un indiciu că organismul tău se poate schimba din cauza unei posibile sarcini. Acest simptom poate apărea foarte devreme în acest proces, așa că, dacă te trezești brusc mai obosită decât de obicei, acesta ar putea fi un semn că ceva se întâmplă cu corpul tău. Asigură-te că acorzi atenție și la orice alte modificări ale sănătății sau ale stării tale de spirit atunci când stabilești dacă această oboseală ar putea indica o viitoare adăugare în familia ta!       

Boala de dimineață 

Greața de dimineață este un alt simptom comun experimentat în timpul sarcinii timpurii și apare de obicei în jurul a 6 săptămâni după concepție. Greața însoțită de vărsături sau senzația de leșin și amețeală pot indica grețurile de dimineață ca fiind un semn al unei posibile sarcini - deși nu toate femeile experimentează acest simptom, ar trebui totuși cu siguranță luat în considerare atunci când se evaluează cauzele potențiale ale unor schimbări în starea de sănătate sau de bine. După cum sugerează și numele, grețurile de dimineață tind să apară dimineața, dar pot apărea și pe parcursul zilei, așa că fiți atentă la acest semn revelator! 

Concluzie:  Pentru a rezuma, există multe semne și simptome asociate cu primele etape ale sarcinii, cum ar fi lipsa menstruației, oboseala și grețurile matinale, printre altele. În timp ce acești indicatori nu înseamnă întotdeauna că sunteți însărcinată, ei ar trebui totuși cu siguranță să fie luați în considerare atunci când evaluați cauzele potențiale ale unor schimbări în starea de sănătate sau de bunăstare. Dacă după ce analizați aceste semne și simptome simțiți că există posibilitatea să fiți însărcinată, atunci ar fi probabil cel mai bine să faceți un test de sarcină, doar pentru a fi siguri! Mult noroc mămicilor!