Siguranta in materie de donatii

Siguranta in materie de donatii Siguranta in materie de donatii

Oamenii cu sufletul curat vor sti intotdeauna sa-i incurajeze si sa-i ajute si pe cei din jurul lor care nu au posibilitati sau cu care viata nu a fost atat de darnica. Insa, cred ca cel putin odata ne-am pus cu totii intrebarea cat de sigure sunt aceste donatii, in special cele financiare si daca ele ajung acolo unde trebuie.

In 2020 circulau o sumedenie de zvonuri conform carora din banii donati la Crucea Rosie s-a facut campanie de marketing pentru Guvern, lucru care nu il consideram intocmai optim pentru o suma semnificativa ce ar fi trebuit investita in dotarea spitalelor, ajutorarea copiilor cu probleme sau a oamenilor etc. De cealalta parte, foarte multe persoane si-au dezvoltat acest “simt” al cersitului, profitand de bunatatea unor oameni mmult prea creduli, solicitand astfel donatii care ajung sa fie cheltuiti de fapt si de drept pe vicii sau placeri.

 

Asadar, se pare ca donatiile nu sunt prea sigure, nu cele care sunt facute financiar, majoritar prin internet la persoane si societati pe care nu le cunoastem mult prea bine. De aceea, noi recomandam sa faceti donatii unor persoane care-si pot sustine cauza cu argumente valide, in baza unor impresii reale sau sa va indreptati ajutorul catre persoanele pe care le cunoasteti in mod personal.