Si ei au grijile lor

Au barbatii menopauza?

In jurul varstei de cincizeci de ani, unii barbati sufera modificari hormonale. Scade cantitatea de testosteron din sange. Acest fenomen este numit "andropauza".

Intre tulburarile cele mai frecvente induse de aceasta se numara: oboseala, insomniile, anxietatea.

Andropauza si sexul

Andopauza poate avea urmari asupra Iibidoului. La inceput, ea nu afecteaza functiile de erectie si ejaculare. Pe termen lung, se intampla insa destul de frecvent ca aceste functii SA fie alterate. Andropauza se trateaza cu comprimate si injectii de testosteron.

Ce medicamente pot altera vigoarea masculina?

Trei categorii mari de medicamente altereaza functia erectila si dorinta sexuala: medicamentele pentru tratarea colesterolului, hipertensiunii si, in sfarsit, preparatele psihotrope, antidepresive si neuroleptice.

Care este diferenta intre impotenta si sterilitate?

Impotenta este definita ca imposibilitatea de a avea erectie. Sterilitatea este incapacitatea de a zamisli un copil. Ea se poate datora unei aspermii (absenta spermei), unei azoospermii (absenta spermatozoizilor) sau, in sfarsit, fie unor anomalii ale mobilitatii spermatozoizilor, fie unui procentaj prea mare de spermatozoizi cu forma atipica (peste 60%).

Mereu este ceva nou de descoperit

De ce au erectii spontane?

Acest fenomen natural se datoreaza testosteronului (hormonul masculin).

Erectiile spontane se produc, intr-adevar, atunci cand cantitatea de hormoni este ridicata si cand barbatul este foarte relaxat (in special noaptea si dimineata). Adesea, ele nu depind de excitatia sexuala.