Sfaturi Utile pentru o calatorie in Maldive

  • Miercuri, 14 Iulie 2021
  • Turism
Sfaturi Utile pentru o calatorie in Maldive Sfaturi Utile pentru o calatorie in Maldive

Planificarea unei călătorii într-o destinație de vis precum Maldive este întotdeauna un lucru atât de interesant. Maldivele au devenit una dintre destinațiile de vacanță preferate până târziu și din motive întemeiate. Cu plajele sale cu nisip alb și apele limpezi turcoaz, insulele sale sunt absolut uluitoare. La fel ca orice altă vacanță, cel mai bine este să vă planificați din timp și să vă dați seama de bugetul dvs. împreună cu locul în care doriți să stați, precum și să țineți cont de activitățile pe care doriți să le faceți acolo. Pentru a ajuta la planificare, am compilat aici câteva sfaturi pentru călătoria în Maldive.

Primul lucru de făcut înainte de a planifica o vacanță este să vă dați seama cât de mult sunteți dispus și în măsură să cheltuiți pentru aceasta. Vreți să faceți tot posibilul pentru o experiență de lux? Doriți să rămâneți la un buget restrâns și să experimentați insulele din punctul de vedere al unui localnic? Vrei să petreci tot timpul relaxându-te în hotelul sau stațiunea ta sau să explorezi celelalte insule? Ce zici de snorkeling sau tratamente spa? Toate aceste lucruri pot afecta serios bugetul într-un fel sau altul, deci ar trebui să aveți în vedere un plan în ce va consta vacanța. De asemenea, este crucial să aveți în vedere zborurile și alte mijloace de transport, deoarece toate se pot adăuga.

La fel ca orice alt loc, vremea se poate schimba pe tot parcursul anului. Poate ploua oricând în timpul anului, dar în cea mai mare parte, clima este caldă și însorită. Este mai bine să verificați vremea aproape de ora plecării și să vă asigurați că verificați insula specifică pe care veți sta. Există peste 2.000 de insule acolo, ceea ce înseamnă că vremea nu este neapărat exact aceeași pe toate. În orice caz, s-ar putea să doriți să aduceți haine ușoare.

Din moment ce Maldive este o țară musulmană din punct de vedere tehnic, lucruri precum alcoolul sunt complet interzise pe insule. Femeilor li se interzice să-și arate umerii, genunchii și coatele. Nu există carne de porc pe insule și nu sunt permise manifestări publice de afecțiune.

Cu toate acestea, toate aceste reguli nu se aplică hotelurilor și stațiunilor de pe insule.

După cum am menționat, transportul între insule poate fi destul de costisitor. Când vă planificați călătoria în Maldive, trebuie să vă amintiți să includeți transportul în bugetul dvs., deoarece acesta poate costa chiar mai mult decât șederea la hotel sau chiar zborul dvs. acolo. De exemplu, un hidroavion către o insulă poate fi doar o plimbare de 15 minute, dar poate costa sute de dolari. Deoarece hotelurile tind să aibă fiecare insula lor, transportul este un plus obligatoriu la buget, deoarece nu există altă cale de a ajunge de la insulă la insulă.

Cu Maldivele, a fi pe insule este magnific, dar dacă intenționați să stați doar într-o stațiune sau hotel, vă recomandăm să vă mențineți vacanța scurtă, până la o săptămână sau cam așa ceva. A fi pe aceeași insulă mai mult de 5 sau 6 zile poate deveni destul de plictisitor, iar în acest fel călătoria dvs. va fi scurtă și dulce.