Sfaturi si reguli in organizarea unei nunti

Sfaturi si reguli in organizarea unei nunti Sfaturi si reguli in organizarea unei nunti

Felicitari! Daca ati ajuns la acest articol inseamna ca planuiti unul dintre cele mai frumos evenimente din viata Dumneavoastra. Trebuie sa tineti cont de o cantitate enorma de lucruri de la locul si momentul in care va avea loc nunta la cele mai fine detalii ale aranjamentelor florale sau ale meniului. Fiti organizati! Intocmiti o agenda „de lucru” in care sa notati toate aceste aspecte, toate numerele de telefon ale celor implicati in eveniment, toate programarile si toate ideile. 

realitatearomaneasca.ro vine in intampinarea dumneavoastra cu un set de sfaturi si reguli care sa va faca viata mai usoara. Eticheta este un instrument util atunci cand vine vorba de nunti si de relatiile cu diversele persoane implicate. Poate fi stresant, cu siguranta este obositor. Tot efortul Dumneavoastra de luni sau ani se concentreaza in jurul acestei zile. Unele lucruri vor iesi asa cum ati planuit, altele vor scapa de sub control. Tot ceea ce faceti, tot ceea ce alegeti trebuie sa reflecte preferintele Dumneavoastra: modern, retro, rustic chic, punk, clasic sau romantic. Totul este permis.

Stabilirea locatiilor, a orarului si a invitatilor

Alegerea locatiei este primul lucru la care va ganditi cand planificati nunta. Un cort elegant pe malul lacului sau un restaurant de lux in centrul orasului? Cum va place mai mult? Poate parea o decizie usoara, dar trebuie sa tineti cont de numarul invitatilor si de cat sunt acestia de mobili. Stabiliti cu percizie ora la care va avea loc ceremonia religioasa si ora la care se va da startul petrecerii propriu zise. Totul ar trebui sa prinda contur dupa acest lucru. Intocmiti o lista cu invitatii si cu locul pe care acestia il vor ocupa la masa.

Daca v-ati hotarat sa faceti o nunta in cadru restrans, intr-o locatie exotica, la munte, in alt oras sau alta tara si daca ati limitat numarul invitatilor, iata cum trebuie sa procedati ca sa-i impacati pe toti cei care ar vrea sa participe sau rudele apropiate care nu sunt de acord cu alegerea voastra. Citeste mai mult.

Invitatia

Invitatia va spune rudelor si prietenilor nu numai unde si cand va veti casatori. Va oferi primul indiciu despre stilul nuntii. Va indica stilul formal sau non formal, traditional sau nonconformist. Nu optati pentru stilul traditional? Nu-i nimic. Invitatia va apartine si poate arata exact asa cum va place. In orice caz, de la cea mai formala la cea mai originala, indiferent daca este facuta la telefon, pe e-mail, trimisa prin curier sau oferita in persoana,  trebuie sa contina acele informatii necesare invitatilor pentru a isi planifica agenda, pentru a trimite raspunsul, pentru a face aranjamente de cazare si calatorie daca este necesar si pentru a isi alege tinuta pentru aceasta ocazie speciala. Citeste mai mult.

Nasii

Alegerea nasilor este un lucru extrem de important. Cuplul ales are responsabilitatea sa va ofere sfaturi si un bun exemplu de respect reciproc, vor avea un rol calauzitor in viata Dumneavoastra. Alegeti un cuplu cu valori similare cu ale Dumneavoatra, preferabil din familie, un cuplu cu care sa interactionati des si in care sa aveti incredere. La nuntile traditionale romanesti biserica, lumanarile ornate cu flori, buchetul miresei si buchetul nasei sunt responsabilitatea nasilor. De asemenea, este tot o traditie ca nasii sa faca un cadou simbolic tinerilor casatoriti.