Sfaturi privind utilizarea cardurilor de credit

Sfaturi privind utilizarea cardurilor de credit Sfaturi privind utilizarea cardurilor de credit

Cardurile de credit bine folosite, pot insemna unele beneficii, cum ar fi de a avea bani in caz de urgenta sau de a nu trebui sa transportati sume mari de bani.

Cu toate acestea, datorita puterii lor de cumparare, cardurile de credit sunt adesea utilizate in mod abuziv, ceea ce ne face sa cheltuim mai mult decat ar trebui si ne determina sa acumulam datorii mari si sa platim dobanzi ridicate.

Si pentru ca sa nu se intample, vom vedea mai jos niste sfaturi care ne vor ajuta sa avem un control mai bun asupra cardurilor de credit, precum si cateva sfaturi legate de securitatea dvs.:

Controlati cheltuielile. Primul sfat este sa controlati utilizarea cardurilor de credit, sa stiti ca, cardurile nu ar trebui folosite pentru a face achizitii obisnuite, ci pentru a fi utilizate numai in cazuri de urgenta sau pentru a ne scoate din necazuri.

O modalitate de a controla utilizarea cardurilor de credit este sa nu le luati cu dvs. cand mergeti la cumparaturi, evitand astfel achizitiile impulsive.

O alta modalitate de a controla cheltuielile prin intermediul cardurilor de credit este sa dobanditi obiceiul de a pastra toate voucherele de cumparaturi pe care le faceti, astfel incat, in acest mod, sa stiti tot timpul cand folositi cardul.

Urmatorul sfat este de a controla datoriile generate de cardurile de credit, stiind ca, datorita usurintei de utilizare si a ratelor ridicate ale dobanzii pe care le percep, este foarte usor sa acumulati datorii mari.

O modalitate de a controla datoriile este de a plati cardurile in luna in care le folosim (si astfel nu trebuie sa platim dobanzi) sau, in orice caz, platiti intotdeauna mai mult decat suma minima necesara; O plata care depaseste suma minima reduce datoria si durata datoriei.

O alta modalitate este anularea datoriilor inainte de data scadentei (care este specificata in extrasul de cont), evitandu-se astfel perceperea mai multor dobanzi sau a unor suprataxe pentru neplata la timp.

Verificati intotdeauna starea contului. Nimeni nu este lipsit de vreo eroare sau plata necuvenita de catre entitatile financiare. Deci, este recomandabil sa dobandim obiceiul de a citi intotdeauna cu atentie declaratiile cardurilor de credit, asigurandu-se ca soldul de deschidere se potriveste cu soldul de inchidere din situatia anterioara, iar cheltuielile mentionate mai sus sunt de fapt cheltuielile pe care le avem efectuate.