Sfaturi pentru un somn mai linistit

Stim cu totii ca un somn linistit este cheia marilor succese. Daca somnul este perturbat, atunci si productivitatea noastra si starea de spirit pe parcursul unei zile, poate fi influentata intr-un mod negativ. De aceea este foarte important sa cautam si sa punem in aplicare cele mai potrivite solutii pentru un somn linistit.

Iar astazi va vom prezenta cateva aspecte de care puteti tine cont pentru a va odihni cat mai mult si cat mai bine, astfel incat sa va bucurati de o buna dispozitie si de multa productivitate pe parcursul unei zile lucratoare.

 

3 sfaturi pentru un somn mai linistit

 

l  Meditatia

Desi suna drept un lucru desprins din filmele SF, meditatia va poate ajuta sa restabiliti acel punct de echilibru de care aveti nevoie, Se spune ca tot stresul acumulat pe parcursul unei zile, cat si grijile, se rasfrang asupra mintii noastre atunci cand corpul este in repaos. Astfel, in loc ca corpul nostru sa se incarce cu energie, el va fi suprasolicitat si epuizat.

Meditarea va poate ajuta sa va eliberati de energiile negative si sa va regasiti cu propriul eu interior. O puteti face conform unor principii spirituale, cu o muzica pe fundal, fie puteti efectiv sa stati linistiti intr-o pozitie care va relaxeaza cel putin cateva minute sau o ora.

 

l  Solutii pentru textile

Utilizarea unor spray-uri pentru textile sau a unor uleiuri esentiale pe care sa le pulverizati sau sa le adaugati in cuva masinii de spalat pot avea de asemenea un rol eficient pentru a aduce mai multa liniste in timpul somnului, acestea fiind o alternativa mult mai buna decat pastilele de somn.

De exemplu, uleiul de lavanda este cunoscut pentru proprietatile sale calmante si linistitoare. Puteti creea o solutie alcatuita din ulei esential de lavanda si apa, pe care s-o pulverizati zilnic pe perna inainte de culcare.

 

l  Utilizarea accesoriilor potrivite

Calitatea si constructia saltelei de pot, cat si caracteristicile unei perne, pot influenta vehement calitatea somnului. Daca acestea nu sunt pe masura nevoilor corpului si lucrate corespunzator, acestea pot provoca o serie de tensiuni musculare care, bineinteles, ne vor afecta pe temrn lung. Asa ca sfatul nostru e sa va alegeti cu atentie aceste accesorii si pozitia de dormit.