Sfaturi pentru un par sanatos

Majoritatea femeilor isi doresc un par lung des, moale si catifelat. Pentru a avea un astfel de par este necesar ca acesta sa fie sanatos, la fel ca si dumneavoastră, si sa ii acordați atenție specială.

 

·         Mananca sanatos

Parul puternic si rezistent primește aceste calități din interior. Daca dumneavoastră aveti un stil de viata bun, care implica sportul si mâncatul sanatos, atunci si parul va fi la fel. Încercați sa consumați pe cat puteti de mult fructe si legume. Acestea conțin vitamine, care va hrănesc atat corpul, cat si parul.

 

·         Folosește produse de îngrijire

Produsele pentru îngrijirea parului sunt foarte bune si il protejează. Acestea trebuie alese in functie de tipul de par pe care il aveti si folosite constant pentru rezultate vizibile. Cel mai important produs pentru îngrijirea parului este balsamul de par, cel pe care il folosiți atunci cand va spălați parul. Apoi urmează maștile de par, cu sau fara clătire, uleiurile si protecțiile termice. Este recomandat sa folosiți protecție termică atunci cand va coafați parul cu placa sau ondulatorul.

 

·         Tunde-te regulat

Vârfurile parului trebuie tunse, in medie, la doua luni. Din cauza diferiților factori precum coafatul excesiv, vântul, praful si razele soarelui, parul se degradează la vârfuri si se încurca. In momentul perierii lui se produce ruperea firelor de par. Astfel, prin tunderea vârfurilor, parul isi păstrează forma si ramane usor de pieptănat.

 

·         Masează-te

Masajul scalpului este benefic pentru parul tau deoarece favorizează circulația sângelui. Parul va creste mult mai repede daca veți face acest lucru zilnic, sau macar odata la doua zile.

 

De asemenea, apa de orez face parul sa crească mult mai repede si il catifeleaza. Puneți apa intr-un bol si adăugați o mana de orez, apoi lasati asa peste noapte. A doua zi, separati apa de orez si păstrați doar apa. Dupa ce ati terminat sa va spălați pe cap, clătiti-va cu acea apa.

 

Uleiul de ricin este foarte bun pentru creșterea parului. Aplicați ulei de ricin la rădăcinile parului, acoperiți cu un prosop/punga/cascheta si lasati sa acționeze cateva ore sau toata noaptea. Dupa ce considerați ca ati stat destul cu uleiul, spălați parul foarte bine. Uleiul de ricin poate fi folosit si pentru creșterea genelor sau a sprâncenelor, cel mai indicat fiind sa fie aplicat pe timpul nopții pe acestea.

 

Daca doriți, ii puteti oferi parului dumneavoastră si tratamente cu măști făcute in casa, din ingrediente la îndemâna oricui: iaurt, oua, ulei de măsline, avocado si lista poate continua.