Sfaturi pentru șoferii începători

Oricât de curajos ar fi un om, atunci când vine momentul să conducă singur, fără cineva pe scaunul pasagerului,  emoțiile își fac loc în sufletul său. Este ceva foarte normal și nu trebuie să ne simțim jenați din această cauză.

Pentru a scăpa măcar puțin de emoțiile care încearcă să pună stăpânire pe tine atunci când urci singur la volan, poți aplica unele dintre sfaturile de mai jos, care consideri că îți sunt potrivite.

1.       Relaxează-ți corpul

Deși nu îți dai seama, ai tendința să îți încordezi toți mușchii corpului atunci când ești un șofer începător, în special picioarele. Acest lucru este foarte obositor și poate cauza cârcei sau întinderi musculare, lucruri de care nu ai nevoie atunci când te afli la volan.

2.       Ascultă muzică

Oricare ar fi genul tău de muzică preferat, ascultă-l și te vei simți mai bine. Nu contează dacă restul persoanelor din mașină nu vibrează cu ceea ce răsună prin boxe. Cel mai important lucru este ca tu să fii liniștit și să te destinzi.

3.       Acordă-ți răbdare.

Cu toții vrem să conducem excepțional încă de când luăm permisul, însă este puțin probabil să o și facem. Parcările lângă bordură, cele laterale, virajele si schimbarea vitezelor pot fi adevărate bătăi de cap atunci când suntem începători.

4.       Nu te grăbi

Indiferent cine te grăbește in trafic, te claxonează sau îți face semne să te miști mai repede, ignoră-l. Dacă, de exemplu, nu ești sigur că ai timp să traversezi o întersecție, nu o face. Așteaptă până când ești de părere că ai destul timp.

5.       Nu te panica

Nu te panica atunci când se întâmplă ceva precum oprirea motorului. Astfel de lucruri sunt normale și i se pot întâmpla chiar și unui șofer profesionist.

6.       Obișnuiește-te cu mașina

Atunci când faci școala de șoferi te obișnuiești cu mașina aceea, știi cât de mult să o turezi și îi înveți toate funcțiile. Acest lucru se schimbă atunci când începi să conduci propria mașină. Tot ceea ce ai de făcut este să îți oferi timp pentru a te obișnui, la fel ca înainte, cu noua mașină.

Condusul poate fi un mod foarte bun de a te relaxa, o eliberare sau o evadare pentru unele persoane. Atunci când conduci trebuie să rămâi calm și să nu te pierzi cu firea, în nicio circumstanță. Atenția este unul dintre cele mai importante lucruri atunci când șofezi.