Sfaturi pentru o viata cat mai pozitiva

Bucurați-vă de aici și acum

Fiind prezent cu adevărat în aici și acum, simți mai mult despre ceea ce faci în acest moment sau despre ceea ce este în jurul tău. Drept urmare, vă bucurați și de toate acele lucruri, cum ar fi mâncarea, mirosul gelului de duș, sunetele animalelor, un sărut de la persoana iubită sau culcat în pat. De asemenea, vă asigură că sunteți mai puțin ocupat să gândiți.

Gândirea poate fi utilă, dar gândurile noastre ne fac adesea să ne simțim stresați, anxioși, nervoși sau tristi. Acest lucru se datorează faptului că, de exemplu, suntem (prea) ocupați cu planificarea, să ne gândim la ce poate merge prost, să fim dezamăgiți de ceva din trecut sau să ne îngrijorăm cu privire la viitor. Dacă facem acest lucru mai puțin, există mai mult spațiu pentru plăcere în aici și acum. Vi se pare interesant? Apoi pătrundeți în atenție.

Stai cu oameni cu minte pozitivă

Prindeți conștient sau inconștient starea de spirit a oamenilor din jurul vostru. Nimeni nu este fericit de oamenii din cartier care se plâng și se mormăie mult. Este nevoie de energie pentru a le auzi poveștile și probabil că te surprinzi fără să le asculți cu atenție. Este posibil ca nici măcar să nu vă simțiți (în secret) să vă întâlniți cu un prieten cu minte negativă.

În acest caz, este o idee bună să faceți tot posibilul pentru a menține un astfel de contact. De fapt, este posibil să preferați să o tăiați complet. Desigur, trebuie să vă gândiți mai întâi la asta. Vei fi fericit cu oamenii care sunt opuși (energici, entuziaști și pozitivi). Rămâneți la aceste contacte pozitive și faceți-vă noi prieteni pozitivi.

Fă ceea ce îți place

Dacă te compari continuu cu ceilalți, probabil că nu te face fericit. De obicei, oamenii se compară în detrimentul lor. În principal, vedeți lucrurile care sunt mai frumoase, mai distractive și mai bune la alții. De fapt, este posibil să doriți să încercați tot posibilul la ceva, pentru că doriți să depășiți pe altcineva.

Nu face. Este o pierdere de timp și energie. Concentrează-te mai degrabă la ceea ce ești bun sau la ceea ce ai vrea să înveți în viața ta. Asta dă încredere. Acesta poate fi orice: un hobby, a fi cu alții, un studiu sau un loc de muncă. Faceți câte lucruri doriți în viața voastră. Îți trăiești viața o singură dată. Fă-o bine: urmează-ți visele.

Sa iti pese de ceilalti

Iubește oamenii din jurul tău. Fii atent cu el. Nu vă așteptați prea mult de la alții, dar mai ales dați-le: cărți, cadouri, complimente, o ureche ascultătoare, o îmbrățișare sau un sărut mare. A dărui îți dă energie. Alții vor avea tendința de a vă oferi același spate. Și asta îți oferă relații bune, ceea ce te face bineînțeles și mai fericit.

Fii recunoscător

Vă puteți gândi la ceea ce nu aveți în viața voastră și sunteți în permanență sătui de ea. Dar poți fi, de asemenea, fericit cu ceea ce ai și să fii recunoscător pentru asta. Adesea oamenii își dau seama doar când li s-a întâmplat ceva rău, cât de prețios era ceva. Când ești bolnav, îți dai seama cât de bine era să fii sănătos.

Când ai un accident, îți dai seama cât de important este un corp care funcționează bine. Și când cineva moare, este posibil să-ți dai seama doar cât de mult l-ai iubit. Asigură-te că ești mulțumit de toate acestea înainte să nu le mai ai. Fii recunoscător pentru ceea ce viața are de oferit și bucură-te de ea.

Râde și bucură-te

Acestea sunt cuvintele psihologului Carl Jung (începutul anului 1900): „Lumea noastră exterioară formează o oglindă valoroasă (de râs) pentru lumea noastră interioară și ne atinge conștiința și sufletul”. Bucură-te de lumea exterioară și zâmbește vieții, apoi vei face asta și în interior. Râzând, îi faci pe ceilalți fericiți, ceea ce te face să te simți și mai fericit!