Sfaturi pentru o călătorie de vară rentabilă

Nu există o modalitate mai bună de a te bucura de soarele de vară decât să mergi într-o călătorie lungă. Dar între a-ți împacheta bagajele și a pleca la drum, se află un pas foarte important, de neratat. Este să-ți faci mașinii tale o verificare amănunțită de întreținere pentru a te asigura că este pregătită pentru călătoria lungă care urmează. Menținerea mașinii dumneavoastră într-o stare bună nu numai că vă va asigura siguranța pe drum, dar vă va economisi o sumă considerabilă de bani. Iată câteva sfaturi de întreținere pentru a vă face călătoria mai sigură și mai economică.

Urmăriți starea anvelopelor mașinii dvs. este o necesitate pentru a pregăti mașina pentru călătoria. Verificați în mod regulat presiunea de umflare a anvelopelor. Anvelopele umflate corespunzător pot economisi o mare cantitate de gaz, aproape nouă cenți pe galon. Este necesar să verificați presiunea de umflare a anvelopelor o dată pe lună în condiții de frig și să ajustați corespunzător. Condiția rece înseamnă timpul înainte ca mașina să fie condusă cu o milă și cel puțin trei ore după ce a fost oprită.

Alinierea corectă a roților este un alt factor important în conducerea în siguranță a unei mașini. Contribuie la o eficiență și mai mare a consumului de combustibil într-o călătorie rutieră. Dacă roata și vehiculul dvs. sunt aliniate corect, puteți economisi până la cincisprezece cenți per galon de benzină.

Un filtru de aer curat este important pentru sănătatea dumneavoastră și a mașinii dumneavoastră. Filtrele de aer împiedică pătrunderea impurităților exterioare în vehicul, minimizând riscul pentru sănătate pentru dumneavoastră și riscul de deteriorare a componentelor interne ale motorului mașinii dumneavoastră. Așadar, curățați sau înlocuiți filtrele de aer înfundate înainte de a porni pe autostradă pentru o călătorie de vară. De asemenea, un filtru curat economisește aproape treizeci și unu de cenți pe galon.