Astazi exista diferite dispozitive tehnologice pe care le puteti utiliza pentru a avea grija mai bine de casa. Aici, tot ce trebuie sa stiti despre sistemele de securitate si tipurile de camere.
O modalitate buna de a preveni momentele neplacute este de a recurge la diferite tehnologii care ne permit sa ne ocupam mai bine de noi insine. Impartasim tot ce trebuie sa stiti despre sistemele de securitate si cheile pentru instalarea camerelor de securitate la domiciliu.
De la modelele timpurii ale imaginii alb-negru si cele care transmit in timp real, a existat o adevarata revolutie in sistemele de securitate de monitorizare prin camere. Imbunatatirile sunt remarcabile, chiar si in conditii nefavorabile, deoarece exista tehnologii cu o definitie excelenta in imaginile de noapte si in medii de ceata sau ploaie.
Tipuri de camere de securitate
In piata de securitate si supraveghere puteti gasi camere video si sisteme video de cele mai variate, atat in calitate si pret. De aceea este dificil sa stiti care echipament este cel mai potrivit pentru caracteristicile casei sau afacerii dumneavoastra si a nevoilor dvs. personale.
Exista in principiu 2 tipuri: camere IP si camere analogice. La randul lor, fiecare au diferite modele sau optiuni.
Camere de securitate analogice Camerele de securitate analogice sunt cele care au fost folosite in trecut in CCTV (Circuit Television Circuit) si care sunt inca folosite astazi. Imaginea iese din camera de securitate intr-un mod analog (un semnal de curent alternativ care variaza in timp cu o amplitudine diferita). Exista mai multe reguli, desi cele mai comune sunt NTSC sau PAL B si pot fi conectate direct la un televizor.
Camere IP Camerele IP sunt camere de securitate concepute pentru a fi vizualizate prin Internet sau dintr-o retea locala. Daca aveti o retea de computere interconectate printr-un switch sau un router, aceste camere se conecteaza ca si cum ar fi alt computer. Cele mai clasice si profesionale au un port ethernet cu terminal Rj45 si sunt conectate la switch sau router cu ajutorul cablului utp.
Exista, de asemenea, camere IP fara fir care sunt conectate la reteaua WIFI printr-o antena. Acest lucru ne permite sa accesam camera de pe orice computer, mobil sau tableta care are o conexiune la Internet.
Exista chiar si camere WIFI IP care trimit un e-mail cu imaginile locului atunci cand detecteaza o miscare in camera sau in locul unde este amplasata.