Sfaturi pentru cumpararea unui televizor, ce caracteristici ar trebui sa aiba?

Cumpararea unui nou televizor este o decizie importanta. De regula, aceasta reprezinta de obicei o cheltuiala importanta pentru economia noastra, iar dispozitivul, de regula, va trebui sa dureze cativa ani, mentinandu-si functionalitatile. Cu cateva decenii in urma, acest ultim punct nu a fost foarte problematic, deoarece schimbarile tehnologice produse in fiecare an, au fost minime.

Cumpararea unui televizor in zilele noastre este diferita de acum cativa ani. Tehnologiile s-au schimbat, dimensiunile ecranelor au crescut, conexiunile sunt noi, si includ functii suplimentare pe Internet ca folosind aplicatii sau capacitatea de a trimite continutul de pe telefon la televizor fara fir, cu integrarea CC, rezolutia 4K Ultra HD, functii Smart TV noi, Dolby Vision, HDR, Quantum Dot …

Sfaturi pentru cumpararea unui televizor, ce caracteristici ar trebui sa aiba?

Alegerea unui televizor este dificila: zeci de producatori, game si particularitati care apar in noile modele in fiecare an. Caracteristicile cheie, interesante, sunt deseori ascunse. Ca si cum nu ar fi de ajuns, pe suprafete mari este imposibil sa se respecte avantajele fiecarui televizor datorita configuratiilor pe care le folosesc cu luminozitate, contrast si culoare, aproape la maxim.

Cel mai bine este sa incepeti alegerea unui televizor care ignora toate denumirile luate de departamentele de marketing si fisele cu specificatii: informatiile relevante se afla intotdeauna in fundal pentru a acorda importanta dezvoltarilor care beneficiaza rareori de calitatea imaginii TV. 

Urmatorul pas este sa alegeti o dimensiune adecvata. In mod normal, limita este stabilita de mobilierul din camera de zi. Cu cat televizorul este mai mare, cu atat mai bine. Cand numaram 4K, nu trebuie sa ne fie frica sa vedem imaginea neclara daca stam aproape, ci exact opusul: apreciem toate detaliile mai bine si ne vom bucura de o experienta mai asemanatoare cu cea a cinematografiei.

Uitati de sistemul de operare si de „functiile inteligente” ale televizorului. Cu atat de multe dispozitive necostisitoare, cum ar fi Chromecastul Google sau noul Apple TV 4K, ingustarea optiunilor de cumparare poate fi o greseala. In plus, cativa producatori ofera o experienta destul de buna.