Sfaturi pentru cei care locuiesc intr-un spațiu mic

Sfaturi pentru cei care locuiesc intr-un spațiu mic Sfaturi pentru cei care locuiesc intr-un spațiu mic

Spațiile mici sunt întotdeauna o provocare când vine vorba de amenajări. Spațiul este limitat, dar dorința de a face mai atractivă un apartament cu o cameră sau o cameră într-un apartament comun este cu atât mai mare. La urma urmei, nu ar trebui să te descurci fără piese interioare grozave doar pentru că spațiul este limitat. Aici vă arătăm cum să profitați la maximum de un mini spațiu de locuit.

Mobilier flexibil

În încăperile mici, mobilierul ar trebui să fie un lucru înainte de toate – practic! Prin urmare, merită să investiți în mobilier flexibil, ușor de relocat sau pliabil, precum scaune stivuibile sau mobilier cu rotile.

Alegerea mărimii potrivite

Sigur, spațiul este extrem de limitat într-un spațiu mic. O greșeală pe care o fac mulți oameni este să cumpere toată mobila cât mai mică. Totuși, aceasta este o prostie, deoarece creează în mod neintenționat un „efect de casă de păpuși”. Mai bine: acordați atenție proporțiilor și amestecați cu pricepere piese mici de mobilier cu piese cheie mai mari.

Piese în filigran

Mesele, dulapurile și paturile robuste și grele din lemn masiv de culoare închisă par rapid voluminoase și fac mini-camerele să pară și mai mici. Este mai bine să investești în mobilier din filigran, îngust și minimalist.

Culori deschise

Practic, tonurile deschise sunt întotdeauna o idee bună, deoarece măresc vizual orice cameră. În timp ce albul pur poate face camera de zi să pară puțin sterilă și ca de spital, alte tonuri deschise, cum ar fi albul murdar, albul de coajă de ou sau crem sunt ideale ca bază. Ele pot fi combinate cu tonuri pământii confortabile, cum ar fi taupe sau greige, precum și cu culori de accent mai puternice, cum ar fi verde petrol sau albastru miez de noapte.

Vopsiți corect pereții

Dacă vrei doar să pictezi un perete în culoare, un truc simplu va face instantaneu camerele mici să pară mai spațioase. De fapt: Lăsați un chenar alb pe tot peretele, adică pe toate marginile (pur și simplu mascați cu bandă de pictor înainte de a picta). Acest cadru nu numai că scoate în evidență culoarea peretelui, ci întreaga cameră pare și mai mare.

Bazați-vă pe transparență

Materialele transparente sunt ideale pentru mini-spații de locuit, deoarece reflectă lumina și oferă fiecărei încăperi puțină ușurință. Ce zici, de exemplu, de un scaun sau o masă din plexiglas cu blat de sticlă în sufragerie?

Organizeaza-te

Cu ajutorul cutii de depozitare, rafturi, cutii cu compartimente etc., poți crea spațiu de depozitare – iar aranjarea se face apoi în cel mai scurt timp.

Mai puțin este mai mult

Dacă locuiești într-un spațiu mic, cel mai bine este să te concentrezi pe esențial și să pui doar obiectele decorative preferate în lumina reflectoarelor.

Oglinda oglinjoara

Cine are cel mai mare apartament (cel puțin vizual) din toată țara? O oglindă mare poate dubla optic o cameră, făcând-o un must-have pentru camere sau spații mici. Plus: accesoriul de casă funcționează și ca element decorativ!

Iluminat indirect

Ca în orice altă încăpere, iluminatul indirect este ideal pentru încăperile mici. Când montați, nu vă gândiți doar la plafonierele clasice, ci și la lămpile de podea, de masă și de perete.