Sfaturi Pentru A Transforma Un Subsol Într-Un Spațiu De Locuit

Un proiect de remodelare gata făcut este disponibil pentru casele cu spațiu suplimentar subutilizat la subsol și abia așteaptă să înceapă. Finisarea unui subsol pentru a adăuga o cameră poate crește valoarea unei case și poate oferi chiriașilor, membrilor familiei și prietenilor cărora nu le deranjează să locuiască în camere subterane un loc de cazare. Cu toate acestea, finalizarea unui subsol necesită o planificare atentă și decizii înțelepte de modernizare. Nu imediat. Consultați aceste sugestii pentru a crea cea mai bună cameră de locuit de la subsol.

Măsoară Totul

Fiți conștienți de spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Acest lucru în raport cu înălțimea este deosebit de semnificativ: cerințele minime de înălțime pentru transformarea unui subsol în spațiu de locuit este adesea de 7 picioare, deși uneori mai mare. Verificați în mod constant codurile locale de construcție.

Inspectați instalațiile sanitare și cablurile

Subsolul dvs. va necesita probabil cabluri suplimentare, instalații sanitare și, eventual, chiar o baie. Examinați sistemele actuale pentru a determina ce completări și upgrade-uri sunt necesare. Rețineți că este necesară o permisiune pentru această lucrare.

Adăugați izolație pentru căldură și sunet

Folosind panouri izolate, vaselina și alte materiale comune, trebuie să izolați solul și pereții subsolului pentru a vă proteja împotriva zgomotului și a temperaturilor scăzute. Luați în considerare toate posibilitățile dvs. deoarece acest lucru poate implica decizii semnificative de renovare a pereților.

Adăugați protecție împotriva umezelii

Când luați în considerare designul camerelor de zi din subsol, rețineți că locuința în subsol necesită bariere de vapori pentru a împiedica umiditatea să pătrundă dincolo de pereții de beton.

Instalați Windows Egress adecvat

Ferestrele de ieșire sau ferestrele de la subsol care lasă să pătrundă și permit oamenilor să scape în caz de urgență, sunt una dintre cele mai importante prevederi ale regulilor de construcție a subsolului pe care le-am menționat. Fiți gata să vă reparați fundația și să extindeți ferestrele existente pentru a găzdui ferestrele necesare pentru un subsol locuit.

Includeți o ventilație adecvată

Fluxul de aer este ajutat de ventilație. Acest lucru nu numai că menține subsolul aer condiționat, dar garantează și că orice miros de la încălzire, gătit etc. sunt îndepărtate cu grijă.

Verificați pentru radon

Un tip de radiație terestră este radonul. Dacă radonul este o problemă în zona dvs., este posibil să doriți să cumpărați un kit de testare a radonului și să examinați nivelurile din subsol, deoarece prezența acestuia depinde de topografia regională.

Verificați pentru dăunători și putregai

Verificați lemnul, piatra și betonul pentru orice semne de dăunători sau daune cauzate de umiditate. Accesul dăunătorilor trebuie blocat și materialele putrezite trebuie înlocuite înainte de a începe remodelarea subsolului.

Inspectați și modernizați pardoseala

Oamenii probabil că nu vor dori să meargă pe beton gol dacă vor locui în spații de subsol. Din cauza umidității și a deformarii, podelele din lemn nu funcționează frecvent în subsoluri, dar lemnul prelucrat, gresia și covorul așezat corespunzător sunt toate alternative bune.

Aveți un plan pentru spălarea rufelor

Gândiți-vă să puneți un mic set de spălat și uscător dacă faceți un apartament separat la subsol. Când luați în considerare opțiunile de dormitor la subsol, luați în considerare preocupările privind confidențialitatea și confortul, chiar dacă o spălătorie comună poate părea o idee minunată.

Protejați aparatele deja prezente

Aveți un cuptor, un congelator, un încălzitor de apă, un calorifer sau un alt obiect important în subsol? Dacă puteți, construiți o structură în jurul lor și țineți renovarile departe de ele. Aceste aparate necesită spațiu pentru a funcționa corect și pentru a evita supraîncălzirea. Nu le ascunde!

Instalați o pompă de colector

În locurile mai umede, unde subsolurile pot fi amenințate de apele freatice, o componentă esențială este o pompă de colector. Subsolul dvs. este acum mai valoros, prin urmare trebuie să îl protejați corespunzător, ceea ce poate implica instalarea unei pompe de colector ca parte a remodelării.

Protejați fundația din exterior

Evitați ca umezeala sau apa stătătoare să deterioreze fundația exterioară. Instalați deviere de ploaie, paturi de pietriș, paturi de sol înclinate și alte măsuri cruciale de prevenire a daunelor fundației în jurul casei dvs.

Extindeți și îmbunătățiți scara

Majoritatea scărilor de la subsol sunt înghesuite și slabe. Asigurați-vă că există o balustradă puternică și iluminare adecvată.

Alegeți tipul potrivit de iluminare

Când cercetați ideile de sufragerie la subsol, asigurați-vă că includeți cât mai multă lumină naturală, mărind ferestrele, dacă este posibil. Pentru a elimina orice întuneric rămas din subsol, alegeți lumini calde care acoperă mult spațiu atunci când alegeți iluminatul artificial. Ar trebui să puteți crea o atmosferă caldă cu suficientă iluminare și accesorii pentru tavan.

Planificați un tavan cu cameră

Instalarea unui tavan în subsol este probabil necesară dacă doriți un tavan bun. Căutați o alegere casnică care să nu dea impresia unui cadru comercial, deoarece aceste tavane cu panouri există într-o varietate de forme.