Sfaturi pentru a lupta impotriva oboselii dupa nastere

Dupa primele saptamani de dupa nasterea micutului,este o perioada de somn lent profund in care are loc emisia de prolactina, garantie a unei bune „fabricari a laptelui”. De aceea, trebuie sa dormiti! O mamica trebuie incurajata sa faca o siesta buna in timpul zilei, sa se culce devreme si sa doarma mult.

Usor de zis. sa fii Mama, inseamna sa treci de la rolul de femeie, de sotie, la cel de mama, cu siguranta cel mai frumos si chiar daca, unii va vor spune ca ati avut 9 luni pentru a va pregati pentru aceasta schimbare, dumneavoastra stiti bine ca totul se desfasoara prea repede. Intre cumparaturi, supt, anunturile prin care se afla nasterea micutului, pe care trebuie sa le trimiteti, vizite, rufe etc., aveti, cu adevarat, impresia ca nu ne mai ramane nici o secunda pentru a respira. Nu aveti timp sa-I luati pe micut in brate pentru a-I legana ore in sir, sa cititi, sa va plimbati, sa hoinariti… Va petreceti timpul fugind. Deci, sa dormiti… reduceti perioada de somn, siestele nu prea exista. Sa nu mai vorbim despre nopti: va culcati tarziu, va treziti la fiecare 3-4 ore la chemarea Domnului Bebelus flamand. Rezultatul: nu mai puteti. Sleite de puteri, istovite, aratand prost, foarte iritabile, agasate din nimic, la doi pasi de deprimare… Aveti impresia ca nu veti reusi niciodata.

St000p!!! Iata sfaturile si recomandarile tinerelor mamici care au trecut prin aceste prime saptamani. Nu ezitati sa va inspirati din siretlicurile care va vor ameliora uceniciam de tineri parinti si va vor ajuta sa va pastrati surasul!

Amanati pe saptamana viitoare tot ceea ce ati crezut ca puteti face in prezent.

Nu ezitati sa va ocupati doar de ceea ce este mai urgent: pardoseala va astepta, ca si parchetul din salon. Cumparati mancare congelata semipreparata, pe care este suficient sa o incalziti inainte de n o servi. Limitati-va la ceea ce este prioritar, lasati deoparte treburile obositoare si alte reparatii minore.

Familie formidabila, prieteni grozavi…

Nu ezitati sa faceti apel la bunavointa celor din mediul dumneavoastra inconjurator. Mama dumneavoastra va fi incantata sa va ajute ocupandu-se de rufele dumneavoastra si de cele ale nepotelului „sau”. Sora dumneavoastra va accepta, cu siguranta, sa va faca cumparaturile inainte sa treaca Sa-Si admire nepotul. Cea mai buna prietena a dumneavoastra, promovata la rangul de nasa, nu va face mofturi sa aiba grija de finul „sau” o ora sau doua, cat sunteti la coafor sau la film cu taticul.