Sfaturi pentru a fi proactiv

Sfaturi pentru a fi proactiv Sfaturi pentru a fi proactiv

Îți dorești să ai o viață mai unită? Vrei să ai succes la locul de muncă și, de asemenea, să faci față vieții tale personale? Focarul cauzat de pandemie nu numai că a perturbat multe vieți profesionale, ci și echilibrul nostru personal. 

Ce definește oamenii proactivi?

Proactivitatea înseamnă asumarea responsabilității pentru viața ta și acțiunile pe care le întreprinzi. Aceasta înseamnă că sunteți în controlul tuturor suișurilor și coborâșurilor și, dacă ceva nu merge bine, atunci ești singurul pe care îl poți învinovăți.

Opusul proactivului este reactiv, cei care sunt reactivi sunt întotdeauna afectați de mediul lor și sunt susceptibili să pună vina pe surse externe. În aceste vremuri, a fi proactiv este singura modalitate de a trece peste toate provocările viitoare și de a fi mai productiv.

A fi proactiv este un obicei bun, deoarece ai grijă de tine și de toți cei din jurul tău și, de asemenea, dezvolți o atitudine pozitivă față de viață și rutinele tale. Acești oameni găsesc modalități de a menține o dietă bună și sănătoasă, de a continua activități fizice pentru a se menține în formă și de a-și menține mintea activă pe tot parcursul zilei.

Chiar și în zilele lor leneșe, ei se trezesc să-și distragă atenția cu o muncă ușoară și să reacționeze mai bine la o minte leneșă decât alții. Când vine vorba de relații, acești oameni își comunică sentimentele, vorbesc despre fiecare situație și problemă și lucrează activ la găsirea de soluții sau alternative. 

Cum poți fi mai proactiv în viață?
  1. Asumă-ți mai multă responsabilitate personală: în loc să te rămâi de familia ta ca pe un sistem de sprijin și să te prinzi de fiecare dată când cazi, fii mai independent și preia mai mult controlul asupra vieții tale. Asumați-vă propriile decizii și probleme și nu priviți la alții pentru a le rezolva în locul dvs. 
  2. Învață să-ți gestionezi stresul și anxietatea: stresul poate fi dăunător inimii tale și poate duce, de asemenea, la atacuri de cord. Managementul stresului poate fi învățat de unul singur, deoarece știți ce vă poate ajuta să vă rezolvați problema și ce alternative puteți lua. La urma urmei, te cunoști mai bine decât oricine. Vă puteți întocmi lista de activități ca rezervă dacă toate aceste tehnici nu funcționează. Răsfățați-vă în activități care implică distracție, cum ar fi începerea unei noi serii de exerciții, ieșirea la plimbare, ieșirea într-o mașină lungă, ascultarea muzicii relaxante, ieșirea la cină cu prietenii etc. 
  3. Concentrează-te pe imaginea de ansamblu: prioritizează-ți obiectivele finale și lucrează-ți drumul în viață pentru a le atinge. Dacă scopul tău este să-ți cumperi propriul loc, atunci începe să economisești pentru asta și să-ți atingi obiectivul înainte de sfârșitul anului. 
  4. Îndepărtează toate lucrurile rele din viața ta: ar trebui să știi ce lucruri îți fac cel mai mult rău și ce activități nu sunt bune pentru tine. Ca persoană proactivă, renunțați la toate aceste obiceiuri și începeți din nou.