Sfaturi pentru a efectua cu succes mai multe exercitii fizice

Adulții trebuie să facă exerciții fizice cel puțin 30 de minute pe zi. Nici nu trebuie să transpiri pentru asta. O ușoară activare este suficientă pentru un efect sănătos: vă consolidați sistemul imunitar, vă îmbunătățiți postura și treceți prin montarea vieții de zi cu zi. Sfaturile noastre practice vă vor ajuta să aduceți exerciții regulate în viața de zi cu zi și să vă faceți un obicei.

Mergeți pe distanțe scurte

Profitați de ocazie pentru a merge doar pe distanțe scurte. Dacă mergi în loc să stai în mașină, autobuz sau tren, ai făcut deja ceva pentru sănătatea ta. O aplicație de fitness tracker poate servi drept motivație. Stabiliți-vă un obiectiv zilnic de pas și faceți din alergarea pe distanțe scurte un obicei.

Faceți o plimbare după prânz

Cu siguranță știi zicala „După ce ai mâncat ar trebui să te odihnești sau să faci o mie de pași”. Acum, desigur, decideți să faceți o scurtă plimbare după cină. După un prânz copios, faceți o plimbare prin casă. Exercițiul în aer curat poate ajuta digestia și vă poate face să vă simțiți în formă și alerta din nou.

Luând scările în loc de scări rulante

Mersul pe scări este unul dintre cele mai eficiente exerciții de fitness pe care le putem încorpora în viața noastră de zi cu zi. Poate întări mușchii și tendoanele picioarelor. Dar scările rulante sau lifturile sunt mult mai convenabile. Nu vă faceți griji, nu trebuie să luați doar scările de acum înainte. Începeți încet și, de exemplu, mergeți doar pe două etaje la început. Creșteți treptat când simțiți că este momentul potrivit pentru dvs.

Lucrările casnice ca exerciții de fitness

Da, de asemenea, munca enervantă a gospodăriei vă poate crește nivelul de mișcare. Când faceți lucrări de uz casnic, cum ar fi curățarea apartamentului, curățarea mașinii de spălat vase sau aspirarea, cu siguranță ardeți câteva calorii. De exemplu, puteți activa muzica și curăța apartamentul în timp ce dansați sau puteți combina golirea mașinii de spălat vase cu câteva genuflexiuni.

Folosiți bicicleta mai des

Distanțe scurte pot fi parcurse pe jos, dar pentru distanțe medii, puteți folosi și bicicleta. Exercițiul de ciclism este bun pentru articulația genunchiului și întărește grupurile musculare din jur. Deci merită cu siguranță să mai lăsați mașina în urmă.

Fii activ în timp ce te uiți la televizor

Îți place să urmărești seriale și filme? Atunci nu te mai face confortabil pe canapea. În schimb, întindeți salteaua de yoga și faceți câteva exerciții de întindere sau de forță pe lateral. Dacă aveți o bicicletă de exerciții, puteți, de asemenea, să așezați dispozitivul în fața televizorului și să pedalați câțiva kilometri în timp ce vă uitați la televizor.

Folosiți pauze de lucru pentru exerciții

Dacă trebuie să stați mult timp, puteți pur și simplu să vă legănați picioarele sub masă: de la vârf până la călcâie și înapoi. Această mișcare activează mușchii gambei și poate avea un efect pozitiv asupra venelor. Folosiți pauze scurte de la serviciu pentru a vă ridica și a vă întinde picioarele.