Sfaturi pentru a avea un restaurant de succes

Sansele de a avea succes cu un restaurant sunt putine, daca luam in considerare statisticile care indica faptul ca unul din trei restaurante sunt in stare de faliment sau inchise inainte de a finaliza primul an de activitate.

Dar pentru ca restaurantul nostru sa nu se afle in aceste statistici negative si sa aiba sanse mari de succes, sa vedem mai jos niste sfaturi care ne vor ajuta sa aveti un restaurant de succes:

Acordati o atentie deosebita clientilor

Un serviciu bun pentru clienti este un factor determinant in succesul unui restaurant.

Imediat ce clientul intra in sediul nostru il salutam si ii uram bun venit, trebuie sa-l ajutam sa localizeze o masa, sa-l tratam cu respect. Un serviciu bun il va face pe client sa ne viziteze din nou si sa ne recomande, plus probabil ca il va face sa ofere comentarii pozitive despre noi pe Internet, care acum sunt luate in considerare de consumatori.

Acordati atentie rapida

Atentia ar trebui sa fie nu numai buna, ci si rapida.

Putem sa oferim cele mai bune mancaruri si sa oferim cele mai bune servicii, dar daca intarziem foarte mult cand servim, clientul nu ne va mai vizita din nou.

Igiena totala

Igiena este un alt factor determinant pentru succesul unui restaurant.

Ospatari bine pregatiti

Chelnerii sunt cei care se vor ocupa direct de client si, prin urmare, cei care vor determina in mare masura impresia pe care si-i vor forma despre noi. Trebuie sa ne asiguram sa angajam chelneri nu numai cu experienta in tipul de restaurant pe care il avem, ci si cu o vocatie pentru serviciu.

Obtineti feedback pozitiv

In cele din urma, un alt sfat care ne va ajuta sa avem un restaurant de succes este intotdeauna sa incercati sa obtineti feedback.