Sfaturi despre cum sa ramai foarte productiv chiar daca lucrezi de acasa

Posibilitatea de a lucra din confortul casei dvs. poate avea o mulțime de avantaje - nu este nevoie de o călătorie lungă sau de o navetă, de a lucra în haine confortabile, de mai multă flexibilitate și de mâncăruri calde gătite acasă la prânz. Totuși, aducerea muncii în casa ta are și dezavantajele sale în viața și viața personală.

Unele persoane care lucrează de acasă tind să aibă un echilibru scăzut între viața profesională și viața personală, ore mai lungi de lucru și productivitate scăzută. Odată cu apariția pandemiei globale de coronavirus în acest moment, mai mulți oameni sunt obligați să lucreze de acasă; nu doar cei care sunt angajați în companii care lucrează de acasă sau au cariere care îi fac să lucreze tot timpul de acasă.

Așadar, învățarea modului de a fi mai productiv într-un sistem de lucru de acasă a devenit mai relevantă în aceste zile. Nu este vorba doar de a avea acel birou acasă demn de Pinterest, ci trebuie să stabiliți reguli și limite.

STABILIȚI REGULI CLARE PENTRU GOSPODĂRIE

Potrivit expertului în productivitate Maura Thomas, părinții care lucrează nu ar trebui să creadă că nu trebuie să angajeze o babysitter pentru copiii lor mici doar pentru că lucrează de acasă. Pentru copiii mai mari, ar putea fi suficient să configurați un semnal de „nu deranjați” în timp ce lucrați în continuare. Acest lucru funcționează și pentru adulții cu care locuiți.

Expertul în organizare, Julie Morgenstern, sugerează să lăsați o tablă sau orice altceva pe care să scrieți în fața ușii, astfel încât copiii sau colegii săi să poată nota despre ce trebuie să vorbească. În acest fel, nu veți fi orbiți când veți „urmări” în cele din urmă sau veți face o pauză.

Dacă sunteți un părinte animal de companie, încercați să vă programați plimbările, astfel încât să nu aveți nevoie să vă luptați cu dorința de a vă juca cu ei în timp ce lucrați încă. Puteți să-l strângeți ca pauze, astfel încât să vă puteți întinde amândoi picioarele la fiecare trei ore. Dacă animalul dvs. de companie poate sta liniștit în jurul vostru, atunci un prieten de la domiciliu este întotdeauna binevenit.

NU LUCRAȚI DE PE CANAPEA (SAU DE PE PAT)

Datorită Wi-Fi-ului dvs., nu trebuie să rămâneți legat de un cablu pentru a accesa Internetul. Acestea fiind spuse, puteți lucra practic oriunde (în măsura în care vă poate duce semnalul routerului) chiar și pe canapea sau pat. Cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că ar trebui.

Pentru Morgenstern, ar trebui să desemnați un loc specific în casa lor pentru a lucra, astfel încât să existe o graniță mentală între muncă și relaxare. Nu este nevoie să aveți un birou la domiciliu, este suficient suficient spațiu de lucru care să conducă la munca multă oră; chiar și masa de luat masa. Dar asigurați-vă că faceți curățenie după aceea, astfel încât munca să nu interfereze cu timpul familiei dvs., potrivit Morgenstern.

LUCRAȚI ÎNTR-UN LOC ÎN CARE VĂ SIMȚIȚI ENERGIZAT

Expertul în carieră din Texas, Holly Reisem Hanna, crede că aceasta este de obicei camera cu cea mai naturală lumină și cea mai frumoasă vedere. Ea, ea însăși, optează să lucreze în bucătăria ei din acest motiv. Unele zone te pot face să te simți stagnat, așa că Hanna recomandă să găsești un spațiu în care să curgă energie pozitivă.

PĂSTRAȚI-L CURAT ȘI ORGANIZAT

Odată ce aveți în sfârșit spațiul de lucru perfect, faceți un efort pentru a-i menține ordinea . O zonă aglomerată poate provoca gânduri aglomerate (mai ales că acasă există tone de distrageri), așa că limitați lucrurile pe care le puneți pe birou.

Păstrați departe acele stive enervante de hârtie și înlocuiți-le cu unele lucruri care vă inspiră și animează spațiul. Morgenstern spune că spațiul dvs. de lucru ar trebui să vă energizeze, nu să vă scurgă spiritele.

STABILIȚI UN PROGRAM ȘI LIMITAȚI-VĂ PROGRAMUL DE LUCRU

Una dintre tendințele de a lucra de acasă este că ajungi să lucrezi prea mult. Evitați această capcană creând un program stabilit al zilei de lucru și urmându-l.

Potrivit lui Morgenstern, a avea o zi de lucru structurată te face mai eficient. Când începeți să lucrați și faceți pauze poate fi flexibil, dar ar trebui să încheiați întotdeauna la ora stabilită. Fără un timp de limită stabilit, s-ar putea să te trezești să te chinui să te îndepărtezi de munca ta.