Sfaturi de succes pe care le puteți învăța de la Jeff Bezos

  • Duminică, 25 Septembrie 2022
  • Afaceri

Ne îndoim că nimeni nu a auzit astăzi de Jeff Bezos, fondatorul și președintele executiv al uneia dintre cele mai mari companii, Amazon. Imperiul de miliarde de dolari al lui Jeff Bezos nu a apărut peste noapte. Amazon a fost fondat în 1994 de Jeff Bezos în garajul său din Seattle, Washington. A ajuns acolo unde este astăzi datorită investițiilor sale financiare și strategiilor de afaceri. De asemenea, a investit masiv în Amazon, Nash Holdings și Bezos Expeditions. Printre câștigurile sale se numără companii precum Uber Technologies (UBER), Airbnb, Twitter și The Washington Post.

Iată câteva sfaturi utile de investiții pe care le puteți învăța de la el

  1. Căutați oportunități în criză - În fața focarului de coronavirus, situația economică a Imperiului Său s-a dovedit a fi rezistentă. Chiar dacă alte companii concediau angajați, Jeff Bezos a crescut numărul de angajați la Amazon. Ca urmare, vânzările și eficiența au crescut, atrăgând și mai multe investiții. În timp ce pandemia a provocat o recesiune economică globală, Jeff Bezos a valorificat-o, mărind profitul companiei sale, asistând, de asemenea, masele.
  2.  Nu vă fie frică să vă asumați riscuri - trebuie să fiți întotdeauna dispus să vă asumați riscuri. Nu există o investiție fără riscuri. Trebuie să știți că activul poate eșua. Potrivit lui Jeff, investiția este similară cu un experiment în multe privințe. Poate fi profitabil sau nu, dar riscurile sunt o parte inevitabilă a drumului către succes.
  3. Investește mai mult decât cheltuiești – Încă de la înființarea Amazonului; a continuat să investească în creștere. El a achiziționat afaceri despre care credea că vor completa serviciile Amazon, cum ar fi Whole Foods și Zappos. Jeff face, de asemenea, investiții semnificative în tehnologie.
  4. Căutați opinia mulțimii - Jeff Bezos crede în sondarea publicului larg. În sfaturile sale, el sugerează efectuarea unor cercetări și analize relevante ale gândirii dominante înainte de a ajunge la o concluzie. Opinia mulțimii te poate conduce apoi să faci o investiție înțeleaptă.
  5. Profitați-vă de venit - În timp ce majoritatea oamenilor au o singură sursă de venit, care este de obicei munca lor, el vă sfătuiește să vă diversificați sursele de venit. Prin afacerea sa, Jeff a reușit să creeze mai multe surse diferite de venit.
  6. Investiții pe termen lung – CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, crede în investițiile pe termen lung. Investițiile pe termen lung sunt o trăsătură împărtășită de cei mai bogați bărbați din lume. Investiția pe termen lung are ca rezultat profituri mai mari care nu pot fi realizate într-o perioadă scurtă de timp. Efectuați o cercetare amănunțită asupra companiilor în care doriți să investiți înainte de a face o investiție pe termen lung. Evitați să vă cedați condițiilor pieței și să vă retrageți activele, deoarece acest lucru ar putea duce la o pierdere fără precedent.
  7. Nu vă fie teamă să încercați lucruri noi - Nu vă fie frică să fiți neconvențional sau să încercați lucruri noi. Când a început Amazon, a fost un concept revoluționar. Mulți credeau că compania va da în curând faliment, dar Jeff le-a dovedit că au greșit. Faptul că ceva este nou nu înseamnă neapărat că este incorect sau sortit eșecului. Este prudent să menții o minte deschisă, deoarece lumea este în continuă schimbare.

Concluzie

Aceste sfaturi vor fi cu siguranță benefice pentru oricine le pune în aplicare. După cum am menționat anterior, Jeff Bezos nu și-a construit imperiul peste noapte. Investiția necesită timp, învățare și, cel mai important, perseverență.