Sfaturi de siguranta pentru soferii Varstnici

Pentru mulți oameni, conducerea este o mare formă de independență,cu toate acestea, cu cât îmbătrânim,cu atât conducerea noastră devine mai puțin eficientă.

În anii mai tineri, a ne urca la volan eraexaltant și palpitant, motiv pentru care tindeam să uităm de toate regulile și etichetele de siguranță.

Dar, pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința de a deveni mai conservatori cu conducerea masini, motiv pentru care este atât de important să ne îngrijim mai mult de obiceiurile noastre. Deși mulți oameni în vârstă pot conduce cu siguranță bine pana la  70 sau chiar 80 ani, este posibil să nu fie întotdeauna cea mai bună idee.

Cu toate acestea, dacă dumneavoastră sau un membru al familiei sunteți vârstnici și continuați să conduceți vehiculul, asigurați-vă că nu numai că vă îngrijiți sănătatea, ci urmați aceste sfaturi excelente pentru a vă asigura o conducere sigură pentru dvs si pentru cei participant in trafic

Limitați distragerile

Acest sfat este unul dintre cele mai esențiale și nu trebuie uitat. Majoritatea dintre noi suntem vinovați de un fel de distragere a atenției în timp ce conducem. Fie că este vorba de ascultarea de muzică sau podcast-uri sau chiar de conversații cu pasagerii din mașină.

Acestea ar trebui cu siguranță evitate, în special de șoferii mai în vârstă. Vă recomandăm cu tărie să dezactivați telefonul mobil în timp ce conduceți, cu excepția cazului în care aveți nevoie de el pentru situații de urgență.

Alte sfaturi utile includ; evitați să mâncați și să beți în timp ce conduceți.

Evitați să conduceți pe vreme rea

Este posibil ca acest sfat să nu fie întotdeauna atât de evident, în special pentru șoferii seniori. Zăpada, ceața, ploile abundente și alte condiții meteorologice periculoase pot fi foarte riscante pentru șoferii mai în vârstă. Cu excepția cazului în care este foarte necesar, evitați conducerea în aceste condiții și mai degrabă așteptați până când se curăță înainte de a vă întoarce pe drum. Dacă într-adevăr trebuie să călătoriți, încercați să folosiți transportul public sau un Uber.

Verificați medicamentele

Pe măsură ce îmbătrânim, sănătatea noastră de obicei o alta intorsatura. Acest lucru înseamnă că mulți oameni în vârstă își gestionează problemele de sănătate cu medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Dacă acesta este cazul, asigurați-vă întotdeauna că citiți etichetele și căutați efectele secundare. Dacă medicamentul avertizează împotriva folosirii utilajelor grele, nu conduceți! Dacă încă nu sunteți sigur, puteți contacta întotdeauna medicul dumneavoastră și primiți sfatul acestora.

Purtați întotdeauna centura de siguranță

Purtarea centurii de siguranță în timp ce conduceți vă poate salva cu ușurință viața, motiv pentru care trebuie întotdeauna să vă închideți înainte de a porni mașina. Dar asigurați-vă că este într-adevăr confortabil și, dacă este necesar, puteți cumpăra un umăr care alunecă peste centură.

Programați teste regulate de auz și viziune

Să ne menținem sănătatea cu cât îmbătrânim este atât de vital! Verificările periodice sunt esențiale pentru a vă menține în cea mai bună formă posibilă de conducere a masinii.

Pe măsură ce îmbătrânim, auzul și vederea oamenilor se pot deteriora, așa că dacă tot conduci de la o vârstă mai înaintată - asigură-te că verifici cu medicul tău care este cea mai bună modalitate de a-ți evalua ochii și urechile.

Multe probleme de vedere pot face dificil de văzut clar atunci când conduci, mai ales noaptea. În timp ce auzul vă poate afecta capacitatea de a auzi traficul care se apropie, cum ar fi vehiculele de urgență.