Sfaturi de finanțe personale pentru începători

Să înveți cum să-ți gestionezi finanțele nu este ușor. Pentru început, sunt atât de multe de gândit: bugetare, debit, credit, economii, cheltuieli, rate ale dobânzilor, parcă nu se oprește niciodată. Unii dintre noi devin pur și simplu stresați de fiecare dată când ne gândim la importanța finanțelor personale. Alții nu se pot gândi la nimic mai rău decât bugetarea.

Și mulți oameni sunt deviați de următoarea nouă nebunie financiară, cum ar fi cripto-monedele sau împrumuturile peer-to-peer. Citirea sfaturilor de finanțare personală este o modalitate excelentă de a începe să vă gândiți la buget și să economisiți pentru viitor. Dacă abia începi să te gândești la viitorul tău financiar și la pensionare, există o serie de lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare. Consultați aceste sfaturi și începeți să economisiți astăzi!

Începeți să economisiți devreme 

Trebuie să începi să economisești cât mai devreme posibil în viață. Chiar și economisirea unei sume mai mici nu numai că va crea un obicei, ci vă va oferi și un avans. Puterea combinării va lucra în favoarea dvs. pe termen lung și puteți asista la o creștere exponențială a economiilor dvs. Nu amânați și începeți să economisiți devreme deoarece veți avea nevoie de o sumă mică în comparație cu o sumă mai mare dacă începeți târziu.

Urmăriți-vă cheltuielile pentru a vă îmbunătăți finanțele

Dacă nu știi ce și unde cheltuiești în fiecare lună, există șanse mari ca obiceiurile tale personale de cheltuieli să aibă loc de îmbunătățire. O mai bună gestionare a banilor începe cu conștientizarea cheltuielilor.

Folosiți o aplicație de gestionare a banilor, cum ar fi MoneyTrack, pentru a urmări cheltuielile între categorii și pentru a vedea singur cât cheltuiți pentru lucruri neesențiale, cum ar fi mesele, divertismentul și chiar cafeaua zilnică. Odată ce v-ați educat cu privire la aceste obiceiuri, puteți face un plan de îmbunătățire.

Aveți un plan de economii

Ați mai auzit-o: plătiți-vă mai întâi. Dacă așteptați până când vă îndepliniți toate celelalte obligații financiare înainte de a vedea ce a mai rămas pentru economisire, sunt șanse să nu aveți niciodată un cont de economii sau investiții sănătoase. Hotărâți să rezervați minim 5% din salariu pentru economii înainte de a începe să vă plătiți facturile. Mai bine, primiți banii deduși automat din salariul dvs. și depuși într-un cont separat.

Creați un buget  

Priviți toate cheltuielile dvs. lunare și împărțiți-le în nevoi vs. dorințe. Stabilește ce poți face fără, dar nu elimina toate lucrurile distractive de care te bucuri. Este important să vă lăsați puțin loc pentru un concert sau o cină afară din când în când. Cu toate acestea, probabil că puteți elimina lucrurile recurente care nu sunt esențiale și pot fi destul de costisitoare, cum ar fi cablul sau un abonament la sală.

Maximizați-vă beneficiile de angajareBeneficiile de angajare, cum ar fi un plan 401(k), conturi flexibile de cheltuieli, asigurări medicale și dentare etc., valorează mari bani. Asigurați-vă că le maximizați și profitați de cele care vă pot economisi bani prin reducerea impozitelor sau a cheltuielilor din buzunar.