Sfaturi de eticheta cand calatoresti cu copiii

Sa calatoresti cu copiii nu este ca si cum ai iesi la un picnic in padure. Poate fi extrem de epuizant si obositor. Nervii iti sunt intinsi la maximum si ti se testeaza rabdarea. De asemenea, poti simti satisfactie sa vezi cand copilul tau se lumineaza la fata atunci cand descopera un nou colt de lume. In calitate de parinti, stim ca este frumos si benefic sa calatorim cu copiii, dar nu ne dorim sa-i deranjam pe ceilalti care calatoresc. Ce faci daca copilul tau se comporta necuviincios? Ce se intampla daca lucrurile iti scapa de sub control sau ajungi intr-o situatie extrem de jenanta? Iata cateva raspunsuri.

 

Cand calatoresti cu copiii, poti fi sigur ca la un moment dat vei fi in centrul atentie, mai ales daca copiii sunt mici. Va trebui sa reusesti sa fii atent la ceilalti, gandindu-te la ceea ce este mai bun pentru tine si copiii tai. Pentru ca toata lumea sa fie fericita, iata cateva trucuri:

- incearca sa planifici zborul, in perioada in care copilul doarme

- poate fi o idee buna sa calatoresti noaptea cu avionul, pentru ca atunci cel mic se poate odihni

- foloseste serviciile oferite de Parcare Otopeni. Pentru confortul si linistea ta si a copiilor tai, vino cu masina la aeroport, las-o in parcare si apoi te poti imbarca spre destinatia aleasa. Nu face greseala sa apelezi la transportul in comun  sau chiar la un prieten, pentru ca toate astea il pot descumpani pe copil inca de la inceput. In schimb, alege sa vii cu masina personala la Parcare Otopeni si in doar cateva minute poti ajunge la poarta de imbarcare. Este simplu, confortabil si linistitor pentru tine ca parinte si pentru copilul tau (in cele din urma si pentru ceilalti pasageri).

- daca nu poti calatori noaptea, asigura-te ca pe timp de zi  impachetezi o geanta cu toate esentialele importante pentru copil si pe care o vei avea cu tine pe tot parcursul zborului. Printre acestea poate fi o jucarie preferata, niste gustari sau un film educational de vizionat pe tableta. Uneori nu strica sa ai cu tine si cateva lucuri "de recompensa", cum ar fi o ciocolata sau cateva bombonele colorate. De asemenea, poti sa cumperi o jucarie speciala pe care sa o oferi copilului exact in momentul in care va instalati in avion. Noutatea acesteia il va capta pe cel mic si il va tine ocupat pentru un timp.