Sfaturi daca vrei un loc de munca dupa pensionare

Sfaturi daca vrei un loc de munca dupa pensionare Sfaturi daca vrei un loc de munca dupa pensionare

Pentru mulți pensionari de astăzi, cheia pentru o viață de pensionari confortabilă este un oximoron - nu va fi confortabil decât dacă continuați să vă grăbiți. Cariera pe care alegi să o urmezi după pensionare ar putea fi foarte diferită de ceea ce ai urmat în ultimii 40 de ani de viață. Astăzi, există o serie întreagă de cariere care sunt potrivite în special pentru vârsta de pensionare.

Fondatorul și președintele Lansky Career Consultants, Judi Lansky , susține că oamenii de astăzi ar prefera să nu stea în brațe pe veranda lor până la vârsta de pensionare. Mulți pensionari caută acum o carieră „bis”, nu pentru că nu au economii la pensie, ci pentru că vor să adauge un nou sens vieții lor.

Dacă sunteți aproape de vârsta de pensionare - și sunteți dornici să intrați în următorul capitol al vieții cu o nouă carieră a doua - următorul sfat este pentru dvs.

Înainte de a vă aventura în cea de-a doua carieră, există câteva cerințe pe care le-ați putea avea. Trebuie să găsiți o carieră care:

1. Oferă salariul și beneficiile de care aveți nevoie, plus flexibilitatea și orele dorite

2. Vă permite să fiți în preajma oamenilor care vă plac

3. Implică sarcini care nu te ard din punct de vedere fizic și emoțional

Deci, întrebarea este: cum începi să-ți dai seama ce vrei să faci pentru tot restul vieții tale? Mulți pensionari au susținut că gândirea la o slujbă de pensionare îi duce înapoi la liceu sau la facultate când încercau să stabilească cine sunt și ce vor să fie. Dacă te gândești la asta, tratarea celei de-a doua cariere în același mod nu este o idee atât de proastă.

Așa cum a fost dificil să intri în forța de muncă atunci când ai absolvit, începutul unei a doua cariere își pune provocările. Printre cele mai mari este efortul și timpul pe care ar trebui să-l depui pentru a găsi un loc de muncă potrivit. Realitatea rămâne, acum nu poți lucra 40-50 de ore în fiecare săptămână. S-ar putea să doriți chiar și câteva zile libere pentru a petrece cu nepoții, astfel încât slujbele cu fracțiune de normă ar putea fi singura dvs. opțiune.

În plus, unele cariere necesită dobândirea unor abilități pe care nu le dețineți deja. S-ar putea chiar să urmați cursuri sau cursuri de formare pentru a învăța aceste abilități. Prin urmare, înainte de a vă angaja în orice, reflectați-vă pentru o clipă și decideți exact ce doriți de la a doua carieră.

Iarba ar putea fi întotdeauna mai verde pe cealaltă parte, dar este totuși important să vă faceți temele înainte de a sări într-un câmp complet nou. Cel mai adesea, cei care intră într-un domeniu nou își dau seama că cariera pentru care au optat nu era ceea ce își imaginaseră. Vorbește cu profesioniștii din domeniul tău nou dorit pentru a vedea dacă îți place cu adevărat. Puteți chiar să priviți în umbră pe cineva pentru o vreme pentru a înțelege mai bine. Urmărirea unei a doua cariere ar putea fi plină de satisfacții în ceea ce privește stimularea mentală și fizică , dar dacă credeți că nu vor exista provocări, gândiți-vă din nou.