Sexul în timpul sarcinii și după, pozitii recomandate

Femeia deasupra

Stati in genunchi peste partener, nelipindu-va insa cu burta de el. Veti putea adopta aceasta pozitie inca din al doilea trimestru de sarcina.

Pozitia pe la spate:

Partenerul sta in genunchi si penetreaza femeia pe la spate. Femeia sta lungita confortabil, cu capul sprijinit pe o perna. Nici o presiune nu se exercita pe burta.

Fatul: este protejat in timpul relatiilor sexuale?

Natura a facut totul bine! Bebelusul pe care il purtati in pantec este extrem de bine aparat in timpul relatiilor sexuale. Nu exista nici un risc ca fatul sa sufere: el este aparat de muschiul uterin si de col care se lungeste si se inchide in timpul sarcinii. Nici o pozitie nu este contraindicata. Penetrarea si ejacularea nu comporta nici un pericol de infectare, cu exceptia cazului in care dumneavoastra sau partenerul dumneavoastra suferiti de vreo boala transmisibila pe cale sexuala (BTS). In acest caz, este obligatoriu sa consultati medicul.

Orgasmul la femeie, chiar daca poate provoca unele contractii uterine (mai scurte sau mai lungi) nu prezinta nici un pericol.

Sangerari: raporturile sexuale pot provoca sangerari?

In cursul primului trimestru este posibil ca raporturile sexuale sa provoace usoare sangerari. Semnalati cat mai repede fenomenul medicului deoarece sangerarile din timpul sarcinii pot avea o cauza mai mult sau mai putin alarmanta: inflamarea vaginului sau a colului uterin, ori o usoara deplasare a placentei. La sfarsitul perioadei de sarcina, cavitatea vaginala se poate ingusta din cauza coborarii uterului si a pozitiei in care se prezinta copilul, iar penisul poate atinge foarte usor colul uterin. Evitati, asadar, penetrarile prea adanci si prea puternice. In cazul unor sangerari (tot anormale) consultati medicul!

Luna a 9-a: se apropie ziua nasterii, trebuie sa intrerup relatiile sexuale?

Daca sarcina se desfasoara in mod normal, nu aveti nici un motiv pentru a intrerupe relatiile sexuale. In schimb, pot apare unele probleme „tehnice”. Burta care s-a marit acum va poate incomoda sa mai intretineti niste relatii sexuale armonioase. Trebuie evitate presiunile puternice la nivelul abdomenului. Discutati cu partenerul dumneavoastra si adaptati-va sexualitatea ia noua dumneavoastra fizionomie: inlocuiti acrobatiile greu de practicat acum cu mangaieri tandre si masaje usoare. Oricum, nu va faceti griji: raporturile sexuale nu provoaca o nastere prematura.