Sexualitate umană

Atunci cand vorbim de sexualitate,simtul tactil are o mare importanta. Acesta este un mijloc de a comunica tandretea, dragostea, caldura, nevoia de intimitate si de apropiere. In plus, atingerea nu este numai mijlocul de a comunica ceva, ci este o forma de comunicare in sine. Deci, sexul nu este numai penetrarea si orgasmul; mai exista multe alte aspecte, din care fac parte senzualitatea si atingerea.

Adesea, la inceputul relatiei lor, cuplurile se ating si se mangaie frecvent. He acorda timp senzualitatii, invata sa se cunoasca si sa se aprecieze mai bine. Totusi, cand cuplul are o relatie mai veche, iar perioada primelor luari de contact se indeparteaza, este posibil sa aiba loc tot mai putine mangaieri. Este posibil chiar ca mangaierile sa devina din ce in ce mai limitate in timpul raporturilor sexuale, pentru ca, in final, sa ramana numai penetrarea. S-a ajuns sa se elimine complet senzualitatea si atingerea, iar anumite cupluri se intreaba de ce relatia lor sexuala a devenit monotona si nesatisfacatoare. Deci, atingerea si senzualitatea sunt importante pentru sexualitate, dar ele nu trebuie confundate: senzualitatea este importanta si in afara raporturilor sexuale.

Intr-adevar, uneori ne inselam asupra adevaratelor noastre dorinte, asupra nevoilor noastre profunde. Astfel, poti dori apropierea, sa fii mangaiat cu tandrete, sa fii atins, dar in loc de aceasta, incerci sa ai o relatie sexuala. Este foarte posibil sa inchei printr-o profunda insatisfactie, nevoile cele mai profunde nefiind satisfacute. Aceasta rezulta din faptul ca se confunda atingerea cu sexualitatea. In societatea noastra am fost invatati ca atingerea nu este posibila, sau acceptabila, decat atunci cand exista o relatie sexuala. Iar atunci cand relatia sexuala nu exista, nu serveste Ia nimic sa te atingi. La fel, daca te atingi, daca te mangai, ai impresia ca trebuie neaparat ca aceasta sa se termine printr-o relatie sexuala, in caz contrar, lipseste ceva, ramane incomplet.

Iata cateva exemple luate dintr-un alt domeniu al vietii pentru a ilustra mai clar aceste cateva puncte. Astfel, o masa are un aperitiv, un fel principal si un desert. Scopul este oare sa termini mai repede cu aperitivul si felul de baza pentru a ajunge Ia desert? Bineinteles ca nu. Poti profita de aperitiv si de felul principal fara a tine neaparat Ia desert. Tot asa, in cazul sexuiui, nu trebuie uitate mangaierile si preludiul pentru a te concentra exclusiv asupra orgasmului. Dar, mai mutt. Atunci cand iei masa trebuie oare obligatoriu sa ai un desert sau, dimpotriva, poti sa te saturi si sa fii satisfacut numai cu felul de baza? Sau numai cu un aperitiv? Acelasi lucru se intampla si cu senzualitatea si sexualitatea. Nu este neaparat nevoie sa ai o relatie sexuala, daca nevoia pe care o simti este sa fii mangaiat.