Servicii online de psihologie individuală sau de cuplu cu ajutorul tehnologie

Psihoterapia individuală sau de cuplu online și serviciile de psihologie online se desfășoară prin intermediul tehnologiei – prin telefon și internet. Pot fi folosite diferite modalități de comunicare și conectare precum e-mail, video-conferință, Whatsapp, Zoom, site-uri sau aplicații speciale pentru servicii online de psihologie și psihoterapie.Serviciile de psihologie online și psihoterapie online au la bază aceleași concepte, metode și intervenții de lucru ca și serviciile tradiționale (sesiuni față în față în cabinetul psihologului), cu avantajul că folosește comunicarea prin intermediul tehnologiei, oricând și de oriunde. Aceasta poate fi o alternativă excepțională pentru cei care nu pot, nu doresc să se deplaseze la o întâlnire fizică cu un terapeut sau care nu au un specialist în proximitate. Este important să se găsească un specialist calificat care oferă terapie online și să se verifice dacă acesta este autorizat pentru a oferi serviciile respective.

Studiile au arătat că psihoterapia online sau serviciile de psihologie online au același grad de eficiență ca și serviciile tradiționale, se obțin aceleași efecte benefice sau chiar mai bune. Mai mult, pentru unele categorii de persoane, în unele situații, este singura soluție prin care pot beneficia de servicii psihologice, fie ca vorbim de evaluare psihologica sau intervenții psihoterapeutice individuale sau de cuplu.Iată câteva dintre valoroasele avantajele ale serviciilor online de psihologie și psihoterapie:

  • accesibilitate – le poți accesa de oriunde și în orice moment, fără a fi necesară deplasarea ta. De asemenea, poți alege să lucrezi cu ce specialist dorești, nu ești condiționat să alegi din zona în care activezi.
  • flexibilitate – îți poți planifica ședințe în funcție de programul tău, fără a fi necesară planificarea în avans sau așteptarea prelungită pentru o ședință.
  • anonimat – unele persoane se simt mai confortabili să discute aspectele lor personale într-un mediu online, unde pot beneficia de un grad mai mare de anonimat.
  • eficiență - terapia online poate fi efectuată de acasă sau de la birou sau oriunde poți avea intimitate și un spațiu singur în care să îți susții sedința,.
  • este potrivită pentru a asigura intervenții mai intensive, de exemplu în situații de criză ( divorț, pierderi, evenimente de viață traumatizante) despresie severă, atacuri de panică, risc suicidar, sau în tulburări psihice și orice alte dificultăți personale unde funcționarea persoanei poate fi afectată încât să îngreuneze deplasarea la cabinet (dependențe, anumite fobii etc.).
  • îți oferă posibilitatea de a face psihoterapie cu un terapeut în limba natală, atunci când locuiești în altă țară;

Ești în locul ideal pentru identificarea serviciilor psihologice online adecvate nevoilor tale. Alege chiar acum serviciul de psihologie online potrivit pentru tine accesând link-ul: psiholog-mihaela-gherca.ro!