Semnele prevestitoare aparitiei bulimie

Semnele prevestitoare

Persoana care sufera de bulimie gaseste, de obicei, tot felul de pretexte pentru a nu manca cu alte persoane: a mancat deja sau va manca mai tarziu… Daca trebuie sa manance in compania altcuiva, nu consuma decat alimentele care contin foarte putine calorii. Persoana care sufera de bulimie adopta, deseori, anumite ritualuri, cum ar fi taiarea alimentelor in bucatele mici sau mestecarea de un anumit numar de ori. Ea se cantareste adesea si poarta haine largi pentru a-si ascunde infatisarea.

Persoana care sufera de bulimie are, deseori, fluctuatii importante de greutate, mesele cand mananca cu o foame si o nevoie interioara careia nu-i poate rezista fiind, deseori, urmate de diete severe. Ea prefera sa manance singura si, dupa mese, sta mult timp in baie (unde lasa apa sa curga pentru a masca zgomotele de vomitat).

Cum sa abordam subiectul?

Daca credeti ca o persoana din anturajul dumneavoastra sufera de anorexie sau de bulimie, evitati sa vorbiti de mancare sau de greutate corporala. Nu incercati sa o fortati sa manance si, in nici un caz, nu faceti din masa un camp de batalie.

Problema este mai complexa decat o simpla legatura cu hrana. Tineti minte ca etapa cea mai dificila pentru o persoana care sufera de tulburari alimentare consta in a admite ca are o problema. Consultati-va medicul dumneavoastra de familie. El va sti sa va sfatuiasca asupra celei mai bune modalitati de a va ajuta copilul si va va da informatii despre posibilitatile disponibile (de tratare a acestor boli) in regiunea dumneavoastra.

Persoanele care sufera de tulburari alimentare isi pot ascunde starea mult timp. De aceea, tratamentul are loc, adesea, atunci cand situatia s-a agravat deja. Cauzele acestor tulburari de alimentatie fiind complexe, este dificil de detectat daca o persoana este mai expusa decat alta la riscul de a se imbolnavi de anorexie sau de bulimie. Efectele asupra sanatatii sunt serioase. De aceea, este important ca boala sa fie depistata cat mai repede posibil.