Semne ca nu consumi suficiente proteine

Semne ca nu consumi suficiente proteine Semne ca nu consumi suficiente proteine

Proteinele sunt esentiale pentru a mentine organismul in miscare. Acestea sunt lanturi lungi de aminoacizi, care sunt molecule importante necesare pentru diferite functii ale corpului.

Proteina este o componenta a fiecarei celule din corp. Corpul o foloseste pentru a construi si a repara tesutul; face enzime, hormoni si alte substante chimice pentru corp; si ajuta la construirea oaselor, muschilor, cartilajului, pielii si chiar a sangelui.

Spre deosebire de carbohidrati si grasimi, organismul nu stocheaza proteine. Deci, trebuie sa consumati in mod regulat alimente bogate in proteine pentru a oferi organismului o aprovizionare buna cu acest nutrient vital.

In plus, aceasta poate afecta zambetul dvs., care este extrem de important pentru aspectul, increderea in sine, relatiile si succesul in viata.

Proteina provine dintr-o varietate de surse, inclusiv carne, lapte, peste, soia si oua, precum si fasole, leguminoase si unt de nuci. La digestie, proteinele lasa in urma aminoacizii pe care organismul ii utilizeaza.

Expertii in domeniul sanatatii recomanda obtinerea a aproximativ 10 pana la 30% din calorii zilnice din proteine. Doza recomandata pentru grame de proteine pe care un adult o are nevoie in fiecare zi este dupa cum urmeaza:

Femei (intre 19 si 70 de ani): 46 de grame. Barbati (cu varste intre 19 si 70 de ani): 56 de grame. Daca nu consumati cantitatea recomandata de proteine, aceasta poate afecta toate partile corpului, de la par la unghii.

Slabiciune musculara

Slabiciunea musculara brusca sau durerea pot fi un semn ca dieta dvs. nu are cantitatea recomandata de proteine.

Slaba sanatate a parului

Parul este format in mare parte dintr-o proteina cunoscuta sub numele de keratina, iar acest mineral este important pentru sanatatea parului. Proteina este blocul de constructie a tuturor celulelor dvs. – inclusiv foliculii de par. De fapt, fiecare fir de par necesita o doza adecvata de proteine pentru a creste.

Pofte alimentare dese

Un alt semn ca organismul dumneavoastra nu are proteine este o pofta de mancare frecventa.

Retentie de fluide

Edemul sau acumularea de lichide, in special in partea inferioara a corpului, este un alt semn al consumului redus de proteine. Proteina joaca un rol important in mentinerea acumularii de lichide in tesuturi, in special in picioare si glezne, prin mentinerea sarii si a apei in vasele de sange.

Unghii slabe si fragile

Unghiile slabe si fragile, precum si denivelarile pe unghii, sunt unele dintre primele semne ca corpul dumneavoastra nu are proteine.