Semne ca e timpul sa renunti si sa mergi mai departe

Semne ca e timpul sa renunti si sa mergi mai departe Semne ca e timpul sa renunti si sa mergi mai departe

Descoperim cat suntem de puternici atunci cand viata ne surprinde cu situatii neplacute: concediere, moartea cuiva drag, boala sau despartirea de omul iubit pot aparea din neant in orice moment.

Apoi apar intrebarile despre schimbarile in viata. Sa ramanem sau sa pornim mai departe? Sa cumparam sau sa economisim? Sa iertam sau sa uitam? primaria-dts iti prezinta semnele ca este timpul sa renunti la trecut si sa mergi mai departe.

Trecem printr-un proces intens de aflare a celui mai bun traseu al vietii noastre. Problema este ca de cele mai multe ori avem tendinta sa ramanem prinsi in anumite situatii, chiar daca nu mai functioneaza mecanismul, chiar daca suntem raniti sau nemultumiti. Dezvoltam o dependenta de om, stare sau situatie si ne desprindem cu greu de ea.

Totusi, cand trecem prin astfel de situatii avem nevoie sa privim indeaproape motivul pentru care ramanem prinsi intr-o situatie care ne priveaza de fericire si ne afecteaza sanatatea.Relatiile, joburile, momentele, locurile unde traim au un termen de valabilitate. Din teama ca nu vom obtine ceva mai bun, ne prindem cu dintii de ceea ce avem, desi stim ca este toxic pentru fiinta noastra.

Frica de necunoscut ne manipuleaza mintile si ne determina sa dorim sa controlam totul. Rezultatele sunt aproape dezastruoase: durere, frustrari, sentimente de vinovatie, depresie. Tocmai de aceea avem nevoie sa renuntam la anumite lupte si sa mergem mai departe.

Pentru a afla daca esti intr-un astfel de moment in existenta, vezi daca te recunosti in vreunul dintre semnele de mai jos:

Gandurile tale zboara in trecut si nu se focuseaza pe prezent

Situatia in care te afli te face mai mult sa suferi decat sa fii fericit

Cand astepti ca un miracol sau o persoana sa vina sa-ti schimbe viata

Cand iti imaginezi un viitor perfect in care detii controlul

Cand te complaci, te plictisesti si te resemnezi

Cand te regasesti in aceeasi situatie, desi ai incercat s-o repari

Cand realizezi ca te autosabotezi

Cand te simti singur, neascultat si nerespectat

Cand pur si simplu speri ca lucrurile sa se schimbe in bine

Cand plangi mai des decat razi

Cand te simti epuizat fizic, emotional, spiritual

Cand ti-ai pierdut veselia si pasiunea

Cand iti schimbi principiile si valorile, sacrificandu-te pe tine in favoarea altcuiva

Cand nu te mai distrezi

Cand opinia celorlalti te afecteaza mai mult decat este necesar

Cand crezi ca asta e cel mai bun lucru pe care-l traiesti si ti-e frica de asta

Cand zambesti din obligatie

Cand nu mai visezi

Cand nu te mai motiveaza nimeni si nimic

Fa un pas in afara cercului tau, impaca-te cu frica ta, care este absolut fireasca in astfel de situatii si porneste intr-o calatorie interioara. Vezi ce te tine pe loc, care este cauza tristetii sau a durerii tale si elibereaza-te. Renunta sa crezi ca exista o versiune perfecta a vietii tale sau ca tu in viitor vei detine controlul suprem al universului. Nu exista asa ceva, nu faci decat sa te incarci cu emotii negative care se rasfrang in prezent, sa aduni frustrari si dezamagiri si sa nu-ti folosesti potentialul la maxim.

Faptul ca renunti la anumite batalii, nu inseamna ca esti invins. Inseamna ca ai constientizat ce este mai bine si mai sanatos pentru tine.