Secretele orgasmului: fapte demonstrate stiintific

  • Duminică, 25 Octombrie 2020
  • Diverse

Stiati ca unele femei sunt capabile sa aiba un orgasm doar cu o mangaiere la genunchi? Pare incredibil, dar nu este. Daca doriti sa stiti mai multe fapte curioase despre orgasm, nu puteti pierde acest articol.

 

Stim cu totii ca un orgasm este sentimentul intens de placere pe care il experimentam atunci cand mentinem o relatie sexuala. Sau putem, de asemenea, sa il definim ca fiind sentimentul plinatatii in care ne contopim cu celalalt. Fiziologic, are un efect eliberator al tensiunii placute acumulate.

 

Secretele orgasmului: fapte demonstrate stiintific

1. Orgasmele multiple sunt reale. De fapt, se crede ca majoritatea femeilor sunt capabile sa aiba mai multe orgasme la rand. Si barbatii pot avea orgasme multiple, dar sunt mai putin frecvent intalnite printre barbati, iar barbatii care le au, nu par sa aiba orgasme la fel de multe ca si femeile. Luati in considerare acest lucru: cele mai multe orgasme documentate intr-o ora sunt 134 pentru o femeie si * doar * 16 pentru un barbat.

 

2. Unele femei pot orgasm numai de la stimularea mamelonului. Acest lucru nu este deosebit de surprinzator atunci cand luati in considerare faptul ca studiile de scanare a creierului au descoperit ca stimularea mamelonului activeaza aceeasi regiune a creierului ca si stimularea clitorisului si a vaginului.

 

3. Regula de baza: distanta dintre clitorisul unei femei si deschiderea vaginala prezice probabilitatea orgasmului in timpul actului sexual vaginal. Atunci cand distanta este mai mica (in general mai mica decat latimea unui deget), este mai probabil sa ajunga la orgasm, deoarece clitorisul devine mai stimulativ prin apropierea de actiune.

 

4. Orgasmul si ejacularea nu sunt acelasi lucru. Barbatii pot orgasm fara ejaculare, dar pot si sa ejaculeze cu orgasm. Este important de observat ca ejacularea nu este doar pentru barbati – femeile sunt capabile sa se confrunte si cu ejacularea si, interesant, cercetarea a constatat ca, compozitia ejacularii feminine este destul de similara ejaculatului masculin (cu exceptia spermei, desigur).

 

5. Barbatii nu sunt singurii care orgasm si ejaculeaza in somn – multe femei experimenteaza si orgasmul nocturn. De fapt, Alfred Kinsey a descoperit ca 37% dintre femeile pe care le-a studiat, au raportat ca au avut cel putin un orgasm in somn.

 

1.       In medie, este nevoie de aproximativ 4 minute pentru ca barbatii sa ajunga la orgasm si aproximativ 10-20 de minute pentru femei. Vezi mai multe articole despre sex, orgasm, jucarii sexuale, cupluri, viata sexuala