Scrisoare de intenție - Ghid complet

  • Vineri, 2 Februarie 2024
  • Afaceri
  • Publicat de
Scrisoare de intenție - Ghid complet Scrisoare de intenție - Ghid complet

Scrisoarea de intenție, cunoscută și sub numele de 'motivational letter', este un document esențial atunci când vine vorba de aplicarea pentru un post de muncă, o bursă sau o admitere la universitate. Acest ghid complet te va ajuta să înțelegi cum să redactezi o scrisoare de intenție care să impresioneze.

Ce este o scrisoare de intenție?

O scrisoare de intenție este un document care însoțește CV-ul tău și care adaugă o dimensiune personală candidaturii tale. Aici ai posibilitatea să te prezinți, să vorbești despre aspirațiile tale și să arăți angajatorului sau instituției cărora te adresezi de ce ai fi un candidat valoros.

Cum să începi o scrisoare de intenție?

Înainte de a începe, cercetarea este esențială. Cunoaște bine compania sau instituția la care aplici, rolul sau programul pentru care aplici și ce competențe care și trăsături de caracter sunt căutate. Aceste informații te vor ajuta să îți personalizezi scrisoarea de intenție.

Ce să includeți într-o scrisoare de intenție?

Scrisoarea de intenție ar trebui să conțină patru părți principale:

Introducere

Acest paragraf ar trebui să precizeze pentru ce post sau program aplici și de unde ai aflat despre acesasta.

Motivația ta

Acesta este locul unde prezinți de ce ești interesat de această funcție, program, bursă sau instituție. Arată-le înțelegerea ta despre rolul respectiv și curiozitatea sau entuziasmul tău față de el.

Calificările tale

Folosește această secțiune pentru a prezenta detaliile despre calificările tale. Conectează-ți experiența, realizările și competențele cu cerințele postului sau programului pentru care aplici.

Încheiere

În acest paragraf, exprimă-ți recunoștința pentru timpul acordat citirii scrisorii de intenție. De asemenea, menționează că aștepți cu nerăbdare oportunitatea unei discuții sau interviu.

Skelton-ul unei scrisori de intenție

Următorul este un exemplu de schelet pentru o scrisoare de intenție:

[Data]

[Adresa ta]

Către,

[Numele angajatorului sau al instituției]

[Adresa companiei sau a instituției]

Stimate/doamnă/domnule [Numele receptantului],

[Introducere...]

[Motivația ta...]

[Calificările tale...]

În speranța unei viitoare discuții, vă mulțumesc pentru timpul acordat.

Cu stimă,

[Numele și prenumele tău]

[Informații contact]

Alte sfaturi utile

Menține tonul profesional în timpul întregii scrisori.

Verifică pentru greșeli gramaticale și ortografice.

O scrisoare de intenție nu ar trebui să depășească o pagină.

Site-ul Calculator-Salariu.net oferă un ghid esențial despre scrisoarea de intenție, subliniind importanța sa în procesul de aplicare la un loc de muncă. Detaliază necesitatea unei scrisori bine redactate care să însoțească CV-ul, să capteze atenția angajatorilor și să scoată în evidență competențele și experiența candidatului.

Cu recomandări clare, de la informații obligatorii și ce ar trebui să eviți, până la greșeli frecvente, website-ul îți dă instrumentele necesare pentru a te diferentia în piața muncii. De asemenea, sunt oferite modele de inspirație, cu sfaturi pentru personalizarea eficientă a conținutului.

Concluzie

O scrisoare de intenție bine scrisă poate fi o unealtă puternică care te poate ajuta să te distingi în procesul de recrutare. Aceasta te ajută să te prezinți în fața angajatorilor ca un candidat entuziast și dedicat. Cu aceste sfaturi utile din ghid, ești pe calea cea bună să redactezi o scrisoare de intenție care să impresioneze.