Scrisoare de intentie: sfaturi utile

  • Joi, 24 Septembrie 2020
  • Comunicații
  • Publicat de
Scrisoare de intentie Scrisoare de intentie

O scrisoare de intentie subliniaza un acord larg care va fi negociat cu buna-credinta intre doua parti. Scrisoarea exprima „intentia” ambelor parti care va sta la baza unui contract formal. Se recomanda includerea unei clauze care sa indice daca documentul este obligatoriu sau nu, pentru a evita problemele juridice. In caz contrar, o instanta poate considera oricare dintre termenii mentionati in scrisoare ca fiind obligatorii si executorii.

Ce este o Scrisoare de Intentie

O scrisoare de intentie este un document care este utilizat in mod obisnuit in comunitatea de afaceri pentru ca doua parti sa ajunga la un acord inainte de a scrie un contract mai avansat. In majoritatea cazurilor, scrisoarea de intentie nu va fi obligatorie, dar va avea in continuare un limbaj care impune partilor sa urmareasca si sa negocieze cu buna-credinta. Exista de obicei o data de expirare, cum ar fi treizeci (30) de zile, pana la care partile trebuie sa semneze un contract scris obligatoriu.

O scrisoare de intentie este obligatorie din punct de vedere legal

Din punct de vedere juridic daca este mentionata in acord, da este legala. In caz contrar, partea de executare ar fi obligata sa aplice scrisoarea prin depunerea unei plangeri la instanta locala.

Scrisoarea este tratata la fel ca orice alt acord obligatoriu.

Sau poate fi doar o scrisoare simbolica in care partile sunt de acord, in principiu, cu intentia ca un acord formal sa fie scris cu „buna-credinta”.

Cum functioneaza o scrisoare de intentie

O scrisoare de intentie este de obicei primul acord facut pentru a reprezenta dorinta ca fiecare parte sa ajunga la un acord pentru o achizitie sau un serviciu furnizat. Daca scrisoarea este obligatorie, atunci va actiona ca document de guvernare intre parti.

Pasul 1 - Partile negociaza

Inainte de incheierea oricarui acord, partilor li se va cere sa negocieze conditiile. Odata stabilite principalele detalii, cum ar fi pretul de achizitie sau plata pentru servicii, se poate scrie o scrisoare de intentie.

Pasul 2

Atunci cand sunt convenite suficiente detalii, se poate scrie o scrisoare de intentie. Este important sa includeti cat mai multe articole convenite.

Daca scrisoarea este obligatorie, aceasta se aplica si ar trebui sa includa aceiasi termeni ca un acord standard. Daca scrisoarea nu este obligatorie, aceasta ar trebui sa includa doar termenii principali, cum ar fi plata sau despagubirea. Orice elemente suplimentare vor fi scrise intr-un alt acord.

Pasul 3 - Finalizarea tranzactiei

Finalizati tranzactia fie semnand un contract intre cele doua parti, fie transformand scrisoarea de intentie intr-un acord obligatoriu. Ambele parti au obligatia de a continua tranzactia, cu „buna-credinta”, una cu alta.

Pentru mai multe informatii despre cum se scrie, modele care sa te inspire poti vizita blogul calculator-salariu.net