Scapa de sutien – din motive de sanatate. Iata ce spun cercetatorii!

In momentul in care am atins pubertatea, suntem introduse in lumea ispititoare a lenjeriei! Formele, dimensiunile, culorile si tipurile de imbracaminte care exista, ne fascineaza!

Oamenii de stiinta tocmai au spus femeilor sa nu mai poarte sutiene. Se pare ca a merge fara sutien promoveaza un tesut mamar mai tonifiat si purtand un sutien de la o varsta frageda nu ajuta la sprijinirea pieptului, reduce durerea spatelui sau impiedica caderea sanului.

Purtarea unui sutien, impiedica fluxul limfatic. Sistemul limfatic depinde foarte mult de miscare.

Sistemul limfatic este un sistem de tuburi subtiri care circula in intregul corp. Tuburile sistemului limfatic sunt mult mai fine decat arterele si venele si poarta un lichid incolor numit limf. Sistemul limfatic ajuta sistemul imunitar prin indepartarea si distrugerea deseurilor, a resturilor, a celulelor moarte din sange, a agentilor patogeni, a toxinelor si a celulelor canceroase.

Multi medici si cercetatori sunt de acord acum ca purtarea unui sutien bine fixat poate intrerupe scurgerea limfatica. Acest lucru poate contribui la dezvoltarea cancerului mamar, deoarece organismul dumneavoastra va fi mai putin capabil sa elimine toate toxinele pe care le expuneti zilnic.

Organizatia Mondiala a Sanatatii numeste toxinele chimice principala cauza a cancerului. Deoarece vasele limfatice sunt foarte subtiri, ele sunt extrem de sensibile la presiune si sunt usor de comprimat. Prin urmare, atunci cand purtati un sutien, otravurile si toxinele care trebuie spulberate de sistemul limfatic, raman in tesutul mamar.

Cercetarile au aratat o legatura intre sutiene si nodulii fibrochistici benigni. Cercetatorii au demonstrat ca exista intr-adevar o legatura puternica. Aproape 90% din femeile diagnosticate cu modificari cancerigene au gasit imbunatatiri atunci cand au incetat sa poarte sutiene.

Purtarea constanta a sutienului slabeste muschii de la nivelul sanilor si ii face sa se lase. Suportul natural nu mai functioneaza. Anatomic, sanii sunt acoperiti cu piele elastica subtire si sustinuti de ligamentele din piept. Daca purtati un sutien tot timpul, s-ar putea sa aveti un usor disconfort in aceasta zona deoarece ligamentele mamare nu functioneaza asa cum ar trebui.

Bretelele de la sutien pot provoca dureri de umar si spate. Potrivit cercetarilor, pacientele au incetat sa mai poarte sutiene si sa analizeze comportamentul muschilor lor. 79% dintre femei au raportat experiente pozitive in muschii lor.

Masaj natural pentru sani. Cand nu purtati sutien, sanii se mascheaza in mod natural in timp ce mergeti. Acest lucru va scuti muschii tensionati si va imbunatati circulatia limfei pentru a preveni sau trata inflamatia.