Sacii de vidat haine vs. metode traditionale de depozitare

Daca ai vreo cutie in preajma sau o punga de la cumparaturi, nu te grabi sa o arunci la cosul de gunoi. Sigur si-ar putea gasi o utilitate aparte si un mod de a le valorifica fara a face risipa. De altfel, cele mai multe persoane aleg sa reutilizeze pungile si cutiile pentru a-si depozita articolele vestimentare, asternuturile, lucruri de mici sau mari dimensiuni de altfel, pe care nu le mai folosesc si care adesea “stau in cale”.

Insa, o solutie si mai buna ar putea fi sacii vidati care v-ar putea oferi mult mai multe beneficii si avantaje. De ce sa-i alegi in locul metodelor traditionale de depozitare vei afla urmarind acest material in continuare.

 

Sacii de vidat haine vs. metode traditionale de depozitare

 

1. Rezistenta

Sacosele clasice si cutiile sunt recunoscute pentru o rezistenta mai redusa comparativ cu sacii vidati. Cu atat mai mult daca vorbim de versiunile ecologice ale acestora. E drept, cand vine vorba de haine, cutiile si sacosele nu se vor degrada singure, insa sa nu uitam ca pot lua contact cu umezeala sau se pot agata si in cele din urma te poti trezi cu ele rupte.

Saci de vidat haine sunt realizati dintr-un material clasic adesea, nebiodegradabil, dar a carui caracteristici ofera o durabilitatea mai ridicata. Daca o cutie sau o punga s-ar putea rupe din cauza unei greutati ecesive, sansele sunt mult mai mici in ceea ce priveste sacii vidati.

 

2. Protectia materialelor

Dupa cum mentionam si anterior, odata ce ambalajele obisnuite din plastic sau carton sunt umezite sau agatate, exista riscuri foarte mari ca si tesaturile sa fie afectate. De altfel te poti trezi ca o serie de insecte isi vor face culcus printre articolele tale preferate dat fiind ca metodele traditionale de depozitarea nu functioneaza in mediu vid, asa cum se intampla in cazul sacilor de vidat.

 

3. Volumul ocupat

In ceea ce priveste volumul ocupat avem doua aspecte de mentionat - volumul pe care il ocupa sistemele de depozitare intr-o incapere, si cantitatea pe care o pot depozita acestea.

Sacii de vidat pot comprima o cantitate enorma, in functie de tipul textilelor si de greutatea acestora. De altfel, raportandu-ne la cantitatea pe care ei o pot depozita, ar putea acoperi chiar si de 2-3 ori necesitatea de a apela la metodele traditionale (de ex. un sac de vidat egal 2-3 cutii), si ar putea necesita chiar si un volum mai redus de depozitare.