Sa intelegem poftele imposibil de controlat ale femeilor insarcinate

  • Vineri, 27 Decembrie 2019
  • Diverse

Capsuni, ciocolata, inghetata cu vanilie…Oare poftele femeilor insarcinate sunt un mit sau o realitate? Cateva viitoare mamici ne dezvaluie cum stau lucrurile…

Poftele imposibil de controlat ale femeilor insarcinate

pofte de femeie insarcinata: un mit, o legenda sau o realitate? Totul depinde de femei sau de epoca, pentru ca in ultima perioada aceste pofte sunt in plina evolutie… Ea la plural a incercat sa afle mai mult…

„Alimentul de neocolit al ultimei mele sarcini? Ciocolata! Mancam putin, dar absolut in fiecare zi si noapte…” . Monica explica cum se scula in fiecare noapte fara ca sotul sau sa stie (sforaitul sau aratand ca doarme profund…) pentru a merge direct la frigider si a manca o patratica de ciocolata cu alune. Uneori, manca si doua chiar, Monica pastrand cu grija a doua bucatica pentru a o savura atunci cand se reinstala in pat!

Monica este departe de a fl singura care a cedat uneia dintre aceste „pofte de femeie insarcinata”, carora le sunt supuse multe viitoare mame.

Mit sau realitate? Intr-adevar, medicii admit ca aceste pofte exista, dar ca ele nu au facut obiectul nici unui studiu mai amanuntit.

Totusi, ginecologii specializati in nasteri si psihologii propun cateva explicatii.

  • Cea mai veche priveste mai degraba generatia mamelor, a bunicilor si a altor ascendente ale noastre: aceste femei, adesea constranse se joace un „rol de menajera”, neavand aproape deloc dreptul la cuvant, profitau de aceste noua luni deosebite pentru a-si pune sotul la incercare! Cum sa reusesti sa gasesti capsuni in miezul lui decembrie, la inceputul secolului al XIX-lea? Parintii erau chiar asigurati ca daca nu satisfaceau dorintele viitoarei mame, aceasta va da nastere unui copil care va avea o pata dizgratioasa, sau chiar mai rau, se va naste cu malformatii! Aceasta insemna ca viitorii tati trebuiau sa se descurce si sa satisfaca dorintele cele mai fanteziste ale iubitelor lor consoarte, si aceasta in cel mai scurt timp, altfel riscau sa fie personal responsabili de tarele progeniturii lor!
  • Cea mai actuala explica faptul ca pe toata aceasta perioada, fiind bulversate de o importanta modificare hormonala, femeile devin pregatite din punct de vedere psihologic pentru a-si satisface dorinta irepresibila de hrana. Ele se vor mai ingrasa neaparat, asa ca devin delasatoare in ce priveste silueta… Fara indoiala, din aceasta cauza Isabela, pe perioada celor doua sarcini purtate, devora cate patru hamburgeri de fiecare data cand intra intr-un fast-food! De cand a nascut-o pe fetita cea mai mica, ea a inceput din nou sa se preocupe de pastrarea siluetei sale subtiri: acum abia daca poate sa termine un hamburger!
  • Cea mai medicala este una de ordin stiintific : aceste pofte de femeie insarcinata ar corespunde unor carente nutritionale. Mihaela avea o pofta nebuna de linte, in conditiile in care intr-o perioada normala nu o suferea defel! Cu totii i-au explicat, in deplin acord, ca fierui (foarte prezent in leguminoase) era elementul pe care corpul sau il cerea. Asa ca, in mod inconstient, creierul ii `ordonas sa doreasca sa manance acest fel de mancare foarte bogat in fier, pentru a-i acoperi carenta.