Rutina de ingrijire a unei tinere de 15 ani

fragede. Mai ales ca astazi, prin intermediul tehnologiei, copiii si tineri au acces la foarte multe informatii si la multe campanii de marketing. Astfel, magazinele online, prietenii de o seama cat si influencerii, pot fi o modalitate prin care adolescentele sa ajunga sa practice anumite lucruri sau sa aiba anumite dorinte, inca de la varste foarte fragede.

Iar unul dintre aspectele cele mai frecvent intalnite in aceasta perioada e legat de rutina de ingrijire. Multe tinere exagereaza din dorinta de a fi in voga, fapt ce le poate schimba viata considerabil.

 

Cum ar trebui sa arate rutina de ingrijire a unei tinere de 15 ani

 

La o astfel de varsta frageda, trebuie sa accentuam ideea ca vorbim de un corp in crestere, in deplina transformare, astfel ca este deseori cat se poate de normal ca la aceasta varsta sau chiar si mai devreme, sa apara acneea, de exemplu. Aceasta acnee este data de natura hormonala a corpului si, cu atat mai putin, o astfel de tanara n-ar trebui sa puna pe piele orice produs anti-acneic pe care-l vede recomandat oriunde. De altfel, in cazul acestor probleme este recomandata vizita la medicul de specialitate care poate determina cauza si care poate indica un tratament corect si adecvat tipului de piele.

 

De asemenea, o astfel de adolescenta nu are nevoie de zeci de mii de solutii de ingrijire, cu atat mai putin daca acestea nu sunt recomandate de medic. Rutina ideala de ingrijire sub varsta de 18-20 de ani trebuie sa contina cat mai putine produse si, de preferat, produse de baza. Prin produse de baza ne referim la un gel de curatare bland si la o crema hidratanta. Tot felul de acizi si produse pot duce la imbatranirea pielii sau chiar la cauzarea unor reactii adverse, asa ca e bine sa nu folosesti astfel de produse fara o baza medicala in prealabil.

Totodata e de preferat la aceasta varsta sa eviti utilizarea produselor cosmetice care, de asemenea, pot provoca imbatranirea prematura si sa blocheze porii.