Remedii Naturale pe care toti ar trebui sa le stim

De ceva timp a existat o mișcare în industria alimentară care solicită produse din ce în ce mai naturale, cultivate organic și sezoniere. Această dezvoltare ne-a inspirat să găsim alternative naturale la produsele de înfrumusețare convenționale pline de ingrediente chimice. Dacă puneți mai mult accent pe propria frumusețe naturală în rutina zilnică de înfrumusețare, ați putea reduce semnificativ cantitățile de cosmetice, creme și alte produse chimice și costisitoare de înfrumusețare.

 

Unghii

Înmuiați-vă unghiile în ulei de măsline pentru strălucire naturală și rezistență. După ce așteptați aproximativ cinci minute, pur și simplu îndepărtați uleiul cu prosopul și uscați-vă mâinile. Un sfat pentru unghiile mai albe: încercați același lucru cu suc de lămâie proaspăt stors!

Păr

Dacă părul dvs. este predispus la păr gras, amestecați ¼ ceașcă de oțet organic de mere cu 1 cană de apă. Aplicați amestecul și apoi clătiți bine. Răsfățați capetele părului cu balsam după aceea. Pentru a obține o strălucire naturală frumoasă, pur și simplu zdrobiți o banană și amestecați-o cu un ou crud. Aplicați acest amestec pe păr și lăsați masca să se înmoaie timp de 15 minute. Nu în ultimul rând, balsamul este folosit din nou în capetele părului.

Corp

Pentru o curățare delicată a corpului, care este utilizată pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, puneți o lingură de săpun într-un castron cu zahăr granulat. Folosiți acest exfoliant natural de duș și înmuiați săpunul în zahăr de mai multe ori, astfel încât să-și păstreze „dulceața” granulară. Dacă preferați o baie plină și plăcută, atunci este recomandabil să adăugați o cană de Epsomit în apă. Această sare reduce durerea musculară, stresul și relaxează. Bucurați-vă timp de douăzeci de minute și apoi clătiți. Pentru a trata pielea crăpată și uscată pe călcâie, scufundați picioarele în apă caldă timp de zece minute, apoi frecați-le cu o piatră ponce. Aplicați generos ulei de măsline și înfășurați-vă picioarele în folie de plastic. Puneți șosete peste ele (pentru a preveni alunecarea) și relaxați-vă.

Masca

Dacă vă „hrăniți” pielea feței cu substanțele nutritive potrivite, puteți folosi aceste sfaturi pentru a o curăța și a-i oferi în același timp umezeala necesară. Pentru îngrijire și curățare, strângeți sucul unei lămâi într-un castron și adăugați ¼ cană de ulei de migdale. Se amestecă cele două ingrediente și se aplică ușor. Pentru o mască de față naturală de casă, amestecați ½ cană de fulgi de ovăz, 1 albuș de ou, 2 linguri de miere și alte 2 linguri de iaurt natural. Se amestecă bine și se aplică subțire pe piele. Lăsați masca aprinsă timp de 15 minute și apoi clătiți-o din nou.

Ochi umflati

Umeziți câteva pungi de ceai verde și puneți-le în frigider. Așezați-vă ochii timp de 10 minute și relaxați-vă. A doua modalitate de a declara război ochilor pufosi dimineața devreme se bazează pe un principiu similar: lăsați două lingurițe în frigider peste noapte și pur și simplu puneți-le pe ochi în dimineața următoare. (Ca gheața pentru tratarea umflăturilor). Important: Lingurile trebuie să fie reci, dar să nu fie înghețate pentru a evita deteriorarea pielii deja sensibile din jurul ochilor.