Remedii naturale eficiente pentru tiroida

Boala lui Hashimoto apare atunci când sistemul imunitar începe să atace glanda tiroidă. Glanda tiroidă este responsabilă pentru producția de hormon tiroidian. Acest hormon ajută la reglarea multor funcții ale corpului.

Inflamația cauzată de bolile lui Hashimoto este cunoscută din punct de vedere medical sub numele de tiroidită limfocitară cronică. Conduce la o producție deficitară de hormon tiroidian (hipotiroidism) din cauza activității scăzute a glandei tiroide.

Cea mai frecventă cauză a hipotiroidismului astăzi este boala Hashimoto și este mai răspândită la femeile de vârstă mijlocie. Cu toate acestea, se poate întâmpla și la femei, bărbați și copii de orice vârstă.

Aceste boli pot fi controlate la un anumit nivel atât cu medicamente, cât și cu remedii naturiste, dar accentul acestui articol va fi pe remediile naturiste.

Remediile naturale comune pentru boli includ:

  • Seleniu

Seleniul este unul dintre elementele semnificative care influențează producția de hormon tiroidian. Consumul de alimente bogate în seleniu va ajuta la compensarea nivelului scăzut de hormoni tiroidieni cauzat de boală. Astăzi, multe alimente disponibile pe piață au din abundență acest element și includ ton, nuci braziliene și carne de vită hrănită cu iarbă.

  • Dieta fara zahar

S-ar putea să nu fie confortabil să-ți trăiești viața fără zahăr, dar poți lua cât mai puțin posibil. Alimentele procesate și zahărul joacă un rol considerabil în creșterea procesului de inflamație în corpul nostru.

  • Vitamina B

Aportul de supliment de vitamina B-12 joacă un rol esențial în repararea unor daune cauzate de hipotiroidism. Datorită nivelului scăzut de hormon tiroidian, organismul se confruntă cu oboseală, iar vitamina B-12 poate ajuta în acest sens. Vitamina B-12 poate fi obținută din ton, lapte, brânză, ouă și altele.