Remedii impotriva arsurilor solare

 

Dragostea fata de mare, de plaja si de soare este infinita pentru multi dintre noi. Insa, toata aceasta iubire fata de sezonul cald se poate transforma cu usurinta intr-o stare negativa, datorate efectelor de dupa, in cazul in care nu luam masurile de protectie cuvenite.

De aceea este foarte important ori de cate ori va expuneti la soare, mai mult sau mai putin, fie atunci cand mergeti la mare sau plaja este recomandat sa va alcatuiti un kit de de vara cu esentiale, pentru a preveni sau a remedia arsurile solare.

Iata cateva idei simpla si accesibile care va pot ajuta sa preveniti sau sa remediati efectele adverse ca urmare a expunerii la soare.

 

Remedii simple si eficiente impotriva expunerii la soare

 

1. Protectia solara

Protectia solara trebuie sa fie elementul de nelipsit din kit-ul oricarei persoane. Aceasta protectie solara reduce semnificativ impactul pe care razele solare il au asupra pielii si implicit, asupra organismului.

De aceea, protectia solara este recomandata atat adultilor, cat si copiilor, in formulele adecvate pentru fiecare in parte. Cu cat protectia solara este mai mare, cu atat este mai eficienta. De aceea e recomandat sa va indrumati catre protectie solara 30+ sau 50+. Aplicarea protectiei solare este recomandata a fi facuta cu cel putin 15 minute inainte de expunerea la soare, cel putin 2 linguri pentru gat si ten.

 

2. Iaurtul

Iaurtul este unul dintre alimentele cele mai eficiente si excelente impotriva arsurilor solare. Astfel, daca v-ati expus la soare o vreme indelungata si va confruntati cu roseata pielii, acoperiti pielea cu un strat de iaurt si lasati putin timp sa actioneze, dupa care indepartati cu un servetel sau clatiti zona. Iaurtul nu doar ca este foarte revigorant insa in acelasi timp calmeaza usturimea.

 

3. Uleiul de masline

O alta solutie extrem de eficienta impotriva arsurilor solare este si uleiul de masline pe care il avem cu totii in propria bucatarie.

Tot ce trebuie e sa aplicati o pelicula de ulei pe intreaga suprafata a pielii si sa lasati sa actioneze circa 5-10 minute. Acesta va hidrada pielea si v-a restribui pH-ul optim, tratand totodata si arsurile in cauza.