Depresia poate lovi pe oricine. Deși sunt norocoși care ies din el în cel mai scurt timp, există cei care necesită o atenție mai serioasă, mai ales dacă depresia afectează grav viața persoanei și a membrilor familiei. Persoanele cu depresie persistentă au nevoie de tratament înainte de a se lăsa complet duși de afecțiune. Pentru cei care nu se simt confortabil să ia medicamente eliberate pe bază de rețetă sau să se verifice în unitatea clinică tradițională, iată opțiunile pe care poate doriți să le explorați pentru a trata depresia.
Vechea practică tradițională chineză a acupuncturii folosește ace subțiri care sunt ușor inserate în piele pentru a viza punctele nervoase. Obiectivul este de a ameliora corpul de stres și dureri și dureri localizate.
Deși există date limitate care arată cum tratează acupunctura depresia, multe studii concluzionează că funcționează. Un studiu publicat în Journal of Affective Disorders indică faptul că majoritatea pacienților care suferă de depresie majoră au prezentat îmbunătățiri mai substanțiale decât cei care nu au primit nici o acupunctură.
Atunci când faceți mișcare, creierul dvs. eliberează endorfine, aveți o senzație de mare la înălțimea efortului. Activitatea ajută la ameliorarea depresiei prin modificarea nivelului de serotonină și norepinefrină din creier - substanțele chimice responsabile de dispoziție. Medicii recomandă un exercițiu de douăzeci până la treizeci de minute de cel puțin trei până la cinci ori pe săptămână, făcând bandă de alergare plină de viață. Cu toate acestea, orice formă de exercițiu este mult mai bună decât niciuna.
Uleiul de pește este un supliment care conține o mulțime de acizi grași omega-3 . Este probabil ca persoanele cu deficit de omega-3 să dezvolte modificări ale dispoziției și depresie. Prin urmare, se consideră că luarea uleiului de pește ajută la vindecarea deficienței. Soiurile de pește, cum ar fi tonul alb, somonul și heringul, sunt surse bogate de acizi grași omega-3.
Imaginile ghidate vă permit să vă concentrați și să vă direcționați imaginația în moduri proactive și pozitive. Această intervenție blândă dar puternică implică toate simțurile și nu doar simțul vizual. Vă poate imagina câștigând premiul pentru vânzătorul anului sau terminând primul într-un maraton pentru care v-ați pregătit mult timp. Deoarece poți face acest exercițiu singur și îți poate dezlănțui multă putere în mintea ta, se numește o formă de autohipnoză. Oamenii care tind să fie afectați de tulburarea afectivă sezonieră, un tip de depresie care apare în timpul sezonului de iarnă, își pot ameliora simptomele prin această terapie. Implică sesiuni zilnice de cincisprezece minute care cresc treptat la o oră în care vă așezați lângă o cutie puternic luminată, care vă acționează ca lumina exterioară. Momentul depinde de amploarea simptomelor depresive și de densitatea luminii, pe care un medic o poate prescrie.
Există aproximativ optzeci de stiluri de terapie de masaj din care puteți alege. Acestea oferă o varietate de mișcări, tehnici și presiuni. Înainte chiar de a primi un masaj, trebuie să vă întrebați dacă îl doriți pentru relaxare, pentru controlul stresului sau pentru ameliorarea durerii? Trebuie să-i spuneți terapeutului dvs. de masaj ce căutați pentru a primi cea mai bună terapie.
Sunteți instruiți să gândiți pozitiv și să țineți un jurnal cu toate lucrurile pozitive care se întâmplă în viața voastră. Niciun gând negativ sau apariție nu este permisă intrarea în jurnal. În acest fel, negativitatea nu te-ar pune jos. Jurnalul de dispoziție servește ca un memento că se întâmplă zile bune și că trebuie doar să puneți lucrurile negative în perspectivă.
Pitagora, un filozof și matematician din secolul al VI-lea î.Hr., a folosit muzica ca formă de tranchilizant natural pentru a calma spiritul uman. Soldații răniți în timpul celui de-al doilea război mondial au răspuns bine la muzica jucată în spitalele unde se vindecau. Efectele pozitive ale muzicii au fost atât de promițătoare încât administratorii au adăugat programe de musicoterapie la facilitățile lor. Muzica este privită ca un mare ajutor în calmarea stresului, durerii, fricii și anxietății.
Se consideră că această plantă prețioasă crește nivelul de serotonină al creierului, potrivit Journal of Ethnopharmacology. Studiul a descoperit că persoanele care au consumat șofran pe o perioadă de șase săptămâni au simptome reduse de depresie. Este ca și cum ai lua Prozac, dar cu mai puține efecte secundare.
Acesta este un supliment despre care se crede că funcționează pe sinteza neurotransmițătorilor din creier. În special studiile clinice,SAMe s-a dovedit a fi un medicament util în tratarea depresiei. De asemenea, spre deosebire de antidepresive, SAMe are foarte puține efecte secundare raportate. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că este mai bine decât placebo.
Acest supliment este preluat dintr-o plantă cu flori galbene folosită în ceaiuri, extracte și pastile. Centrul Național de Medicină Complementară și Alternativă a constatat în treizeci și șapte de studii că sunătoarea funcționează bine ca antidepresiv pentru depresia ușoară. De asemenea, au ajuns la concluzia că nu are efecte secundare. Cu toate acestea, suplimentul poate reduce eficacitatea anumitor medicamente, cum ar fi cele utilizate pentru HIV, subțierea sângelui, cancerul și controlul nașterilor.
Yoga este un proces de meditație care implică lovirea diferitelor ipostaze și folosirea diferitelor tehnici de respirație. Exercițiul vă ajută să vă relaxați și să fiți în contact cu mintea, corpul și spiritul. Yoga este un mare calmant al stresului, anxietății și ostilității. De asemenea, ameliorează depresia. Când practici în mod regulat yoga, îți îmbunătățești și energia, calitatea somnului și bunăstarea generală.