Regulile unei prietenii adevarate

Cu totii avem prieteni. Acei prieteni de suflet pe care-i simtim aproape oricand si la nevoie. Insa deseori acesti prieteni se transforma in simple cunostinte. Unii sunt considerati prieteni “pe interese”, altii sunt cu adevarat buni prieteni dar deseori sunt prea acoperiti de stilul de viata si de problemele acestora incat nu reusesc sa ne fie alaturi de fiecare data.

Si totusi este mult mai sanatos sa ai aproape o gasca adevarata de prieteni, decat o gasca numeroasa cu personalitati fel de fel.

Ce este un prieten adevarat si cum iti faci astfel de prieteni sau care sunt regulile unei prietenii adevarrate, vei afla in cele ce urmeaza.

 

Regulile unei prietenii adevarate

 

l  Ascultarea

In cele mai multe dintre situatii nu ai nevoie sa fii un om bogat pentru a dispune de prieteni adevarati. Dimpotriva! Regulile unei prietenii adevarate spun ca prietenii adevarati nu sunt interesati de statutul social sau de catre cel financiar.

Pentru un foarte bun prieten si o prietenie reala, ascultarea joaca un rol extrem de important. Nu ai vrea sa fii lasat deoparte atunci cand iti doresti sa conversezi despre o serie de aspecte importante, asa cum si-ar dori si prietenul tau adevarat. De aceea, pentru o prietenie adevarata si cat mai stransa, invata sa-ti asculti prietenii.

 

l  La bine si la rau!

Uneori o fapta buna, o vorba sau un gest, valoreaza mult mai mult decat zeci de cadouri scumpe. Nu uita sa-ti amintesti de fiecare data cel putin cateva dintre evenimentele importante si memorabile ale prietenului tau adevarat, oferindu-i incurajarile sau felicitarile de care acesta are nevoie. Cu siguranta se va bucura sa stie ca cel mai bun prieten al sau pune prioritatile vietii sale pe podium, astfel incat se va increde oricand in acesta.

 

l  Indrumare

Stim cu totii ca deseori opinia unui prieten conteaza mult mai mult decat sfatul parintilor, mai ales in ceea ce priveste grupurile de adolescenti.

Deseori insa se poate intampla ca sfatul parintilor sa fie insa unul si mai bun, prietenii devenind doar ”anturaje” proaste.

Un prieten adevarat n-ar trebui sa indemne niciodata de a nasocoti cuvantul parintilor si ar trebui sa aiba o viziune de ansamblu si sa nu instige la rau.