Reguli de neincalcat in iubire

Reguli de neincalcat in iubire Reguli de neincalcat in iubire

Stiti, lumea chiar ar fi mai frumoasa si mai fericita daca ar exista cateva reguli de care toti am tine cont. Stiu, este idealistic si greu de realizat, insa haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim ce lucruri ne-ar placea sa ni se intampla, si ce lucruri am vrea sa le schimbam in comportamentul nostru fata de altii. matrimonialesex.com iti prezinta cateva reguli nescrise de care ar trebui sa tii cont in relatie:

Sa te tii de promisiune. Este asa usor sa promiti luna si stele… insa, e atat de greu sa duci la capat promisiunea facuta. Totusi, nimic nu e mai dureros pentru cel de langa noi ca o promisiune incalcata, de aceea… poate ca ar trebui sa facem un efort sa indeplinim orice promisiune pe care o facem.

Sa argumentezi fara sa acuzi. De multe ori, ajungem sa sustinem o idee prin a blama o alta, a interlocutorului, care de altfel se cam traduce cu lipsa de asumare. Ar fi ideal daca am reusi sa ne argumentam pozitia, fara a trage in jos ceea ce sustine celalalt.

Asculta fara sa intrerupi. Pfu… de cate ori mi se intampla asta. Si sunt sigura ca si voua. Nimic nu este mai enervant decat sa vorbeasca cineva peste tine. Oameni buni, nu mai faceti asta! Mai ales in cuplu! E total nepoliticos si dai dovada de dezinteres fata de persoana care se afla in fata ta.

Da fara sa ceri inapoi. Si aici ma refer la orice, de la un sfat pana la obiecte materiale. Nu e normal sa te agati de asa ceva. Daca vrei/simti sa daruiesti ceva ar trebui sa o faci si fara sa-i ceri celui de langa tine sa faca acelasi lucruri.

Nu te mai plange. E clar ca sunt unele lucruri pe care partenerul le va face in relatia voastra si pe care nu le tolerezi, insa daca te planga secunda de secunda de acel lucru n-ai sa rezolvi nimic. Unele lucruri se dezvata foarte greu, asa ca ai riabdare cu persoana iubita. Sunt sigura ca daca te iubeste, va ajunge sa-si respecte doleantele.

Iarta fara sa te razbuni. De fapt, cred ca trebuia sa incep cu asta. Mi se pare cea mai importanta regula intr-o relatie sanatoasa. Situatia este asa: ori ierti si mergeti mai departe, ori nu ierti si va despartiti. Daca ierti si amintesti/faci apel la acele lucruri non-stop nu mi se pare ca ai iertat nimic, ci doar ca ai trecut cu vederea in ziua respectiva.

Ai incredere. Este poate cel mai greu lucru de facut, mai ales cand s-a intamplat ca persoana iubita sa-ti tradeze o data increderea. Cu toate acestea, o relatie fara incredere nu poate exista. E ca si cum ai sta de paza non-stop. Sunt sigura ca o astfel de situatie nu l-ar ajuta nici pe el sa-ti redobandeasca increderea si nici pe tine, care ai sta cu sufletul la gura de fiecare data.

Mda, cam astea mi-au venit acum in minte, daca simtiti nevoia sa completati lista – va astept in sectiunea de comentarii! Peace!