Redobandeste rapid permisul cu ajutorul cartii - Chestionare 13 din 15

Redobandeste rapid permisul cu ajutorul cartii - Chestionare 13 din 15 Redobandeste rapid permisul cu ajutorul cartii - Chestionare 13 din 15

Obținerea permisului de conducere implică urmarea unor cursuri de specializare în urma cărora fiecare elev este testat în baza unor examene teoretice și practice standard, diferite pentru fiecare categorie de permis în parte.

Cartea scrisă de Marius Stănculescu, „Chestionare 13 din 15 – Legislație rutieră și întrebări pentru restituirea permisului de conducere”, cuprinde noțiuni necesare fiecărui conducător auto. De-a lungul timpului, legislația rutieră a fost modificată de mai multe ori, motiv pentru care conducătorii auto nu cunosc pe deplin toate schimbările apărute. Prin cartea sa, autorul se adresează unui public larg, incluzând persoanele ce doresc să-și redobandeasca permisul auto, cât și cele ce se axează pe aprofundarea informațiilor dobândite anterior. Cartea – Legislație rutieră și întrebări pentru restituirea permisului de conducere de Marius Stanculescu este o carte ce se adresează tuturor posesorilor de carnet de conducere, nu doar celor ce au ca scop redobândirea acestuia. Autorul reușește să-și sintetizeze cunoștințele, structurându-le în carte sub forma unor capitole ce includ noțiuni de bază, imagini în scop explicativ, iar la sfârșit sunt introduse chestionarele cu scopul evaluării informațiilor acumulate anterior.

            Mai mult de jumătate din numărul de canditați înscriși pentru obținerea permisului auto pică în fiecare an la proba teoretică, situație ce l-a determinat pe Marius Stănculescu să vină în ajutorul elevilor, selectând prevederile codului rutier ce se cer la examen. Stilul de scriere, modul de redactare, cât și explicațiile aferente vor veni în ajutorul cursanților pentru a ușura deprinderea informațiilor.

            În anul 2020, mulți elevi preferă să completeze chestionarele online, fără a parcurge înainte partea teoretică, situație prin care se autosabotează, având o falsă idee de cunoaștere. Fiecare persoană are obligația de a se pregăti temeinic pentru primirea permisului de conducere. Autorul pune un mare accent pe învățarea legislației rutiere și nu pe învățarea răspunsurilor, datorită greșelilor ce pot apărea.  Chestionare 13 din 15 – Legislație rutieră și întrebări pentru restituirea permisului de conducere îmbină teoria cu practica, oferă imagini explicative, iar la sfârșitul lecturii, elevul poate să-și evalueze cunoștințele prin completarea chestionarelor aferente.

            Cartea este realizata pe capitole ce cuprind: reglemantari privind starea tehnică a vehiculelor, informatii ce tin de semnalele speciale de avertizare luminoasă și/sau sonoră, intelegerea semnalelor polițistilor, semnalele luminoase, informatii privind regulile de circulație, reguli privind depășirea, oprirea și staționarea, parcarea, reguli privind întoarcerea și mersul înapoi, reglementari privind viteza și reducerea vitezei, trecerea pe lângă vehiculele care circulă din sens opus, reglementari pentru prioritatea de trecere, trecerea la nivel cu calea ferată, zona rezidențială și pietonală, reguli de circulație pe autostrăzi, informatii privind obligațiile și interzicerile pentru conducătorii de autovehicule, obligații în caz de accident, remorcarea.

            Pe lângă acestea, Marius Stanculescu abordează și subiecte precum: permisul de conducere, înmatricularea, conditiile pentru radiere, informatii privind infracțiunile și pedepsele din codul rutier, anularea permisului, informatii ample pentru sancțiuni contravenționale (reținerea permisului, suspendarea dreptului de a conduce, conditiile in care se realizeaza reținerea certificatului de înmatriculare, confiscarea bunurilor, imobilizarea vehicului), reducerea vitezei și interzicerea manevrelor, examenul teoretic, noțiuni de prim ajutor, principalele contravenții (cu puncte de penalizări și amenzi), chestionare și răspunsuri.

            Examenul auto constă în două probe, una teoretică (desfășurată în format electronic), și una practică (în care examinatul conduce mașina pe un teren stabilit de politistul de circulație). Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar de douăzeci și șase de întrebări, într-o perioadă de treizeci de minute, unde examinatul nu are voie să greșească mai mult de patru întrebări și nici să depășească timpul acordat. Pentru promovarea examenului teoretic sunt necesare douăzeci și două de răspunsuri corecte. Proba practică constă în conducerea pe un traseu ales dintre două zone de pregătire cunoscute. Instructorii își pot pregăti cursanții în ambele zone.  

            Marius Stănculescu este profesor de legislație rutieră și instructor auto pentru categoriile B și C. În anul 2006 a publicat prima ediție a cărții ”Noul cod rutier pe înțelesul tuturor”, devenind una dintre cele mai apreciate și utilizate cărți din această categorie. Marius Stănculescu are peste 500.000 cursanți ce au obținut permisul de conducere, elevii învățând noțiunile elementare după cărțile autorului. În prezent, cărțile sunt folosite și de profesorii de legislație rutieră și instructorii auto. Marius Stănculescu profesează în domeniul pregătirii elevilor, la nivel practic, fiind instructor pentru categoriile B și C, iar la nivel teoretic predă elevilor de liceu legislația rutieră.  

            Pe lângă Chestionare 13 din 15 - Legislație rutieră și întrebări pentru restituirea permisului de conducere, Marius Stănculescu este autorul cartii Noul Cod Rutier 2020 pe înțelesul tuturor + CD.  Cartea Teorie + întrebări, Mopede și motociclete. Ediția 2020.